יום שלישי, 5 בספטמבר 2017

עוף בעשבי תיבול, רוטב טחינה וסילאן






לא יודעת להכין מנות גורמה ואם להודות גם לא ניסיתי. אבל ממרומי ניסיוני במטבח אני יכולה לומר בוודאות שבכדי להגיש למשפחה מנה משובבת לב, חך ומראה בהכנה מינימלית, כל שדרוש הוא מינון נכון של חומרי גלם איכותיים המשתלבים יחד להצלחה טעימה ומזינה.

כבר בילדותם גילו ילדי חיבה יתרה לארוחות שכללו עוף, תפוחי אדמה וטחינה. הטחינה נפלאה זכות עצמה ואילו העוף מבחינתם חייב "לעמוד בסטנדרטים" של מתובל ושזוף ללא הקלות. 





זמן קצר אחרי שהגיעו לכאן מגשיות התיבול של דורות, צלצל בני הצעיר והודיע שהוא מסיים לעבוד מאוחר ויחזור הביתה רעב... (מה חדש? ) מכאן ועד להחלטה מה להכין, היתה ההתלבטות קצרה. ילד רעב ירצה בדיוק את מה שהוא אוהב. 

חומרי הגלם שתמיד נמצאים בהישג יד היו מוכנים ותוך דקות קצרות נכנס לתנור סיר פיירקס כפול.

למי שאינו מכיר , סיר פיירקס כפול מורכב מתבנית ומכסה. אני אוהבת להשתמש בסיר הכפול כי הוא שומר על החום באופן משמעותי, מקצר את זמן ההכנה ומשמר את כל הטעמים והנוזלים. 
לפני ההגשה אני מסירה את הפיירקס העליון, משאירה את התבשיל לשיזוף לאורך 10 דקות בחום גבוה מאוד. שימוש תבנית פיירקס ובכיסוי ניר אלומניום תספק את אותה התוצאה. 








המרכיבים
6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות רחבות
פרוסות עבות מבצל גדול פרוס סגול או לבן
3 עגבניות חתוכות לרבעים
3 קוביית שום כתוש "דורות"
קוביית פטרוזיליה קצוצה "דורות" 
1 קוביית ג'ינג'ר כתוש "דורות"
1 קוביית בצל מטוגן "דורות
6 מנות עוף - כרעיים וירכיים
פפריקה מתוקה
גריל עוף


הרוטב להשחמה
חצי כוס טחינה גולמית אחוה
כף סילאן 
פלפל שחור גרוס
רבע כוס מים


אופן ההכנה
מניחים בתחתית הפיירקס את פרוסות הבצל, פרוסות העגבניות, קוביות תפוחי האדמה 
מפזרים מעליהם את קוביות השום הכתוש, הפטרוזילה, הג'ינגר והבצל המטוגן.
מניחים מעל את מנות העוף וזורים פפריקה מתוקה וגריל עוף.
מכסים את ההפיירקס ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע בחום גבוה

מערבבים היטיב את כל חומרי הרוטב להשחמה ביחד
שופכים מעל למנות העוף ומכניסים לתנור לעשר דקות נוספות בחום גבוה להשחמה

מעבירים את המנות לתבנית אובלית, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.





















שנה טובה
ריקי ברוך










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה