יום שני, 15 בינואר 2018

מאפינס טחינה-תפוחי עץ





הילדים שלי אוכלים טחינה עם כל דבר. 
זה לא משנה מה מזג האויר בחוץ. תמיד נמצא את צנצנת הטחינה של אחוה בדרך להכנת עוד מנה.

ניתן לשלב את הטחינה במנעד רחב של טעמים. מלוח או מתוק. בצורתה הגולמית 
וכחלק ממתכון משובח, אפוי, מבושל, בסלט חי, קר או חם.
משהו בחומר הגלם הדביק הנפלא הזה אינו מאפשר לנו להיפרד. 

לקראת ט"ו בשבט ניסיתי מתכון מאפינס שאני נוהגת לאפות בגרסאות שונות.
לעיתים עם שוקולד, לעיתים עם בננות, פעמים עם חמוציות או גזר אבל תמיד עם חצי כוס טחינה שתקפיץ את הטעמים "החוצה" בשניות שהם יוצאים לוהטים מהתנור.



אז מה אם אמרתי ליניב לכחות עם הביס כי הוא עלול לקבל כוויה... 😋







מאפינס טחינה-תפוחי עץ

המרכיבים וההכנה
3 ביצים
כוס קוביות מתפוח עץ ירוק
חצי כוס טחינה גולמית
שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל
מקציפים יחד בקערת המיקסר


כוס ורבע קמח
1 כף קינמון
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
מערבבים יחד בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המרכיבים הרטובים

1/2 כוס צימוקים/חמוציות
מפסיקים את פעילות המיקסר ומקפלים לתערובת בהדרגה עד יצירת עיסה אחידה












לציפוי- מערבבים יחד את המרכיבים הבאים לתערובת פירורית:
4 כפות קמח
40 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
2-3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים
מעבירים לכל שקע כמות מהעיסה
מפוררים מעל כל יחידה מעט מתערובת הפירורים
אופים 15-20 דקות בחום 170 מעלות.
מצננים על גבי רשת ומגישים עם תה חם.  









👈כבר אמרתי לכם שאצלנו הטחינה תמיד ועם כל דבר? 👇










ריקי ברוך







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה