יום שלישי, 30 בינואר 2018

מאפה תפוחי אדמה, עגבניות ומוצרלה




יש משהו מאוד מדוייק בחיבור שבין עגבניות וגבינת מוצרלה.
השילוב בינהם מוכר לנו בפיצות, בסלטים ובטח שבמאפיים חמים כאשר הטמפרטורות הגבוהות מתיכות את הגבינה הלוהטת ההופכת כל מנה למשובחת עוד יותר.








השבוע הגיעו להתנסות גבינות המוצרלה של טרה. מוצרלה נעם היא גבינה חצי קשה ויתרונה היחסי שהיא מאה אחוז רכיבים טבעיים ואין בה כל תוספת של חומרים משמרים. 
מוצרלה נעם בסגנון אטלקי מסורתי בעלת גוון צבע קרמי, בהיר וטעם חלבי דומיננטי עשיר.

בשבוע האחרון זכינו להרגיש כאן את החורף במלא עוזו והוא שהפך את העדפת בני הבית לארוחות ערב חמות ומנחמות 
אמש בחרתי להכין מאפה חם של תפוחי אדמה, עגבניות ומוצרלה לצד מרק ירקות מהביל.













מאפה תפוחי אדמה, עגבניות ומוצרלה




המרכיבים
פרוסות עבות מארבעה תפוחי אדמה אדומים בינוניים
פרוסות עבות משלש עגבניות
פרוסות מוצרלה נעם
כפית שום כתוש
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
סיר מים רותחים




הכנה:
בסיר עם מים רותחים לבשל את פרוסות תפוחי האדמה במשך 5 דקות ולסנן

בתבנית עגולה למרוח מעט שמן זית
לסדר שכבת תפוחי אדמה, עליה שכבת פרוסות עגבניות להניח עליהם פרוסות מוצרלה. 
להניח מעל שכבה נוספת של תפוחי אדמה, עגבניות ומוצרלה . 
לפזר תבלינים ושוב
לטפטף מעל מעט שמן זית
לאפות 180 מעלות במשך 20-25 דקות. 
להגיש חם. 






















ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה