יום חמישי, 4 בינואר 2018

סטייק מינוט - ארוחה נפלאה בדקה!



אתם מכירים את הרגע הספציפי הזה שמי מבני הבית נכנס רעב ואין אוכל מבושל?
הצורך במנה בריאה משביעה וחמה תוך דקות לא יכולה להתחלף בסלט מצויין או חטיפי עוף 
למיניהם שמוצפנים בפריזר ל "מקרה חרום". 






השבוע הגיעו להתנסות הפרוסות הדקיקות של בלידי-סטייק "מינוט"- פרוסות דקיקות של סטיק אנטריקוט שניתן להכין בדקה אחת
במחבת לוהטת ולהגיש בפיתה, בבגט, בצלחת עם תוספת חמה וסלט ירקות.


אחרי ימים של געגועים בשל עבודתו מעבר לים הוא נחת שוב בארץ
כשאסף את המזוודה והתאפס צלצלי אלי בשמחה:
"אמא... אני עוד 20 דקות בבית מת לאכול, שלך יש לך משהו מוכן?"
פעם ראשונה שלא נכנסתי ללחץ. ידעתי שעד שיגיע מהשדה יהיה השולחן ערוך והמבחר יהיה לטעמו. 
סיימתי את השיחה ונקטתי את הצעד הראשון-הלהטתי את הפלנצ'ה.
התזה אחת של ספרי שמן, טבעות בצל טרי, פרוסות פטריות טריות, 
חצאי עגבניות, פרוסות קישוא טרי והכל לצריבה קלה עד שיגיע זמנו של הסטייק.

קצצתי סלט חי, הכנתי טחינה גלמית עם המון שום ופטרוזילה,כי אחרת "זו לו טחינה של אמא"!
כך הוא נוהג לומר... חצילים משני סוגים, פלפלים קלויים שהכנתי לשבת ופלחמניות שקניתי מבעוד מועד.
הוצאתי את שקית סטיק ה"מינוט" מהמקרר וחיכיתי לטלפון נוסף.
כשהכל היה ערוך למופת הגיע הצלצול:מא! אני 5 דקות מהבית!"

בשניה שהדלת נפתחה העברתי את המנה אל הצלחת.
החיבוקים והנשיקות של לפני הביס הראשון היו חשובים יותר מהכל...








למי שטרם ראה אותם במקררי המרכולים זו ההזדמנות להכיר:
"סטייק מינוט" – נתח אנטריקוט דק פרוס המוגש באריזה מיוחדת, 
מגיע באריזה שומרת טריות של 300 גרם (12 פרוסות) של אנטרקוט איכותי ועסיסי 
העשוי מ-100% בשר בקר דרום אמריקאי מובחר, פרוס דק דק. 
מחיר המוצר 34.90 ₪ בלבד וכשרות רבנות עמק יזרעאל.
את המוצר החדש ניתן להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובנקודות המכירה המובילות בארץ ביניהם:
מגה, יינות ביתן, טיב טעם, פרש מרקט, ויקטורי, יוחננוף, שופרסל, סופר קופיקס ,מחסני השוק ועוד.

לדברי ארז דהבני מנכ"ל ובעלים של חברת "בלדי": "סטייק מינוט הוא תוצאה של עבודה מאומצת, 
מחקר שוק עולמי ומאמצים אדירים מצד בלדי להביא להוזלה של מחירי הבשר בישראל 
והנגיש את המוצרים שלנו לקהל הישראלי. אנו גאים להגיש לצרכן הישראלי 
מוצר פרימיום לא מעובד, במחיר השווה לכל כיס ועם יתרונות הכנה מהירה וטעם דליקטס".









סלט ירוק עם מינוט סטייק בלדי.

המרכיבים
חבילת אנטריקוט פרוס דק בלדי
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לסלט:
עלי חסה
עלי רוקט
עלי אנדיב
נבטי אפונה
פרוסות צנוניות


לרוטב
חצי כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
שן שום כתושה
כף חרדל
כף דבש
מלח ופלפל

אופן הכנה
שמים בשייקר את מרכיבי הרוטב ומערבבים לקבלת רוטב אחיד. 
שמים בקערה גדולה את הירקות לסלט ומתבלים ברוטב שהכנו. 
מחממים מחבת שטוחה לטמפרטורה גבוהה, 
מטפטפים שמן זית על המחבת ומתבלים את פרוסות האנטריקוט במלח ופלפל. 
צולים את הפרוסות על המחבת למשך כ-30 שניות מכל צד. 
מניחים את פרוסות האנטריקוט על הסלט.








ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה