יום ראשון, 10 ביוני 2018

שקדיות זהב







אין דומה לטעמן של עוגיות שקדים אמיתיות. משהו בארומה בשברים הקטנים שמתפצפצים בפה והטעם המשובח מעניקים לקפה שלנו אקסטרא הנאה.


אני מאוד אוהבת את המראה הזה-לילדים שלי יש הרגל ישן לטבול אותן בתה או לשבת מול הצנצנת ולספור כמה נשאר אחרי עוד אחת שנכנסה לבטן... אין שמחה גדולה יותר בלב של אמא כאשר מאפה ידיה אהוב על בני הבית.





השבוע הכנתי שוב את שקדיות -השקדים האלו שיצאות מהתנור כמו זהב במראה ובטעם. משתפת אתכם במתכון וממליצה לכן לצנן על רשת ולהכניס לצנצנת העומדת קרוב לעין כולם. בתאבון. 



 








הבצק
3 כוסות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
קליפת תפוז מגוררת
200 גרם מזולה או חמאה
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס מים 
רבע כוס שמן
100 גרם שקדים גרוסים "מיה"
ללוש ליצור כדור לעטוף בניר נצמד ולקרר שעתיים.

**לקישוט פרוסות שקדים מולבנים "מיה" 

ההכנה
לרפד תבנית בניר אפיה ולחמם את התנור.
לקרוץ מהבצק  עיגולים, לתת להם פחיסה קלה ולהניח על גבי התבנית הן תופחות ממש מעט.
לנעוץ בכל עוגיה חצי שקד או חצי פקאן או לסמן עם מזלג ולהכניס לאפיה של 15 דקות בחום 170 מעלות.







 





***
אפשר לפזר אבקת סוכר
אפשר למרוח ממרח שוקולד ולסגור עם עוגיה נוספת - עוגיות סנדוויץ.
מכל הכמות נוצר 74 עוגיות.




***
יצרנית המזון הישראלית "מיה", מציגה לקראת שבועות את "הסדרה הכחולה"- סדרת מוצרי אגוזים שונים ושקדים לאפייה ובישול, המתווספת לחטיבת האפייה של מיה, סדרת מוצרים וחומרי גלם לאפייה ובישול, המיועדים לשימוש בייתי ומקצועי.

"הסדרה הכחולה"
כוללת שקדים טחונים; מולבנים שלמים; שבבים ופרוסות; אגוזי מלך שלמים, טחונים וגרוסים; קשיו גרוס, בוטנים גרוסים; פיסטוק מקולף; פקאן שלם; פקאן מסוכר; צנוברים ועוד..

אגוזי מלך טחונים
אגוז המלך נחשב ל"סופר אגוז". ידוע ביכולתו להפחית את רמות הכולסטרול הרע, עשיר במגנזיום, בזרחן ובמנגן אשר מעודדים איזון נכון של תהליכים בגוף ועוד. אגוזי המלך הטחונים משמשים כתחליף לקמח. מצוינים להכנת ממרחי אגוזים, לעיטור לחמים ומאפים, להעשרת העיסה בהכנת המבורגר צמחוני או טבעוני, להכנת חטיף בריאות ביתי, להעשרת גרנולה וכו.
ערכים תזונתיים ל-100 גר: 654 קלוריות; 15 גרם חלבון; 65 אחוז שומן. 
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪ 


שקדים טחונים
מעבר לטעמם המשלב בין מתיקות ומרירות, השקדים בעלי יתרונות תזונתיים רבים כגון אחוז חלבון גבוה ונוגדי חמצון. השקדים מתאימים לבעלי תזונה דלת פחמימה; ידועים ביכולתם להפחית שומן גוף ממוקד, למשל שומן בטני. ומפחיתים את רמות הסוכר בדם. מעולים להכנת מאפים; מרציפנים; ממרח שקדים ביתי, כתוספת לשייקים ולעיטור מאפים.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 575 קלוריות; 21 גרם חלבון; 49.5 אחוז שומן  . 
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שקדים מולבנים פרוסים
משמשים גם באפייה לקישוט עוגות למשל וגם לתבשילים כמו אורז עם פירות יבשים ופרוסות שקדים. מוסיף חגיגיות למאכל וטעם קראנצ'י וטעים.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 590 קלוריות; 21 גרם חלבון; 53 אחוז שומן . 
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪

שקדים מולבנים-שבבים
משמשים גם באפייה לקישוט עוגות למשל וגם לתבשילים כמו אורז עם פירות יבשים ופרוסות שקדים. מוסיף חגיגיות למאכל וטעם קראנצ'י וטעים. משתלבים מצוין בגרנולה ובסלטים שונים (קינואה, עדשים וכו'...)
ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 590 קלוריות; 21 גרם חלבון; 53 אחוז שומן .
מחיר מומלץ לצרכן 21.90 עד 24.90 ₪ 










ריקי ברוך

תגובה 1: