יום רביעי, 27 ביוני 2018

סלט נודלס ואטריות אורז בירקות- חגיגת קיץ אסייתית








מי אמר שחייבים לטוס לויטאנם, לתאילנד או בכלל לצאת מהבית בחום הזה, רק כדי לאכול מנה אסייתית משובחת? כי אם תשאלו אותי, זה הזמן שתצטרפו אלי למנה טעימה שחוסכת את כל הריטואל של "ארזת לבד" או "נא להוציא את בקבוק המים שיש לך בטרולי! " ולהכין בבית לבד. 


כשנכנסתי לעת ערב למטבח לא ידעתי מה יהיה בסופה של החגיגה.  באותה העת ניצבה "הסדרה האסייתית של אסם על השיש מאתגרת אותי לאלתר כיד הדמיון הטובה. יסלחו לי מדקדקי המתכונים, לא תמיד אני שם. לעיתים מזומנות חוברים אצלי דווקא יד הדמיון וחומרי הגלם והם הם שהופכים למנה נהדרת מבלי שידעתי מראש להיכן נושבת הרוח.


את טעמם של המנות שאביא כאן: סלט נודלס ואטריות אורז בירקות תיבלתי ברטבים שהקפיצו את המנות והביאו המון שמחה לבני הבית הרעבים.







סלט נודלס 





סלט נודלס

מרכיבים

שקית אטריות ביצים של אסם 
רצועות חזה עוף מוקפץ ברוטב אסייתי למוקפץ
4 מלפפונים קטנים, פרוסים דק 
עלי בזיליקום טריים, קרועים
מעט מאד נענע. 
מעט רוטב ספייסי צ'ילי  


הכנה
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן שעל גבי החבילה. מסננים, ומצננים.
במחבת רחבה מקפיצים רצועות עוף קטנות עם "רוטב אסייתי למוקפץ" של אסם מצננים מעט.
מעבירים לקערה רחבה את האטריות.
מוסיפים את העוף המוקפץ, המלפפונים, הבזיליקום ומעט מאד נענע.
מטפטפים מעל רוטב ספייסי צ'ילי 
מקפיצים מעט את הקערה - לא מערבבים.
מעבירים מנות (ביד נקיה) לצלחות אישיות. 











אטריות אורז




נודלס אטריות אורז בירקות

מרכיבים
חבילת אטריות אורז רחבות מהסדרה האסייתית של אסם
מעט שמן זית 
רצועות  חזה עוף
כוס שעועית ירוקה מופשרת חלוטה
רצועות מגמבה אדומה אחת 
רצועות מחצי בצל
מעט ג'ינג'ר קצוץ
רוטב אסייתי למוקפץ
רוטב ספייסי צ'ילי
רוטב סויה קלאסי


ההכנה
מבשלים את אטריות האורז הרחבות בהתאם להנחיות היצרן ומסננים.
במחבת רחבה עם מעט שמן זית מקפיצים את רצועות העוף, עם הבצל והגינג'ר ומעט רוטב אסייתי להקפצה.
מוסיפים את מגמבה וממשיכים להקפיץ, מוסיפים את השעועית הירוקה החלוטה ומקפיצים כל העת.
בשלב אחרון מוסיפים את אטריות האורז, מעט רוטב צ'ילי ומעט רוטב סויה.
מקפיצים דקה נוספת ומגישים חם.




 









בימים אלו משיקה אסם את "הסדרה האסייתית": סדרת מוצרים חדשה שמנגישה את המטבח האסיאתי לבישול הביתי כך שכל מה שצריך לעשות זה לבחור את סוג הנודלס המועדף, להוסיף ירקות ותוספות שאוהבים, לבחור את הרוטב המועדף ולהתחיל להקפיץ.

עוד ברטבים רוטב אסייתי למוקפץ, רוטב אסייתי חריף למוקפץ, רוטב סויה קלאסי, רוטב קארי ירוק תאילנדי ורוטב ספייסי צילי. לבחירתכם נודלס אטריות אורז רחבות, נודלס אטריות להקפצה, נודלס אטריות מסולסלות, נודלס אטריות ביצים שטוחות, נודלס אטריות ביצים רחבות ונודלס אטריות עם תרד.























ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה