יום שני, 11 ביוני 2018

מאפה פסטה פיקנטי









נדמה לי שטרם פיצחו את סוד ההצלחה של הפסטה. אנשים אוהבים אותה בכל צורה, בכל טעם, בכל שילוב ולא משנה באיזה שפה ובאיזה גיל. מנה של פסטה בריאה 
מעניקה לגוף זריקת אנרגיה משמעותית המטיבה עם בלוטות הטעם ותורמת לזמינותו של הגוף. 


בתחילת השבוע חזר הבן שלי משהיה קצרה בטוסקנה ודומה כי גם אחרי שנחת כאן פיזית הוא נותר שבוי באווירה הטוסקנית המוסיפה ומשפיעה 
על התפריט שלו גם בימים שבאים אחרי. 




את המאפה החם שהכין הצעיר לארוחת הערב ליוויתי בהתבוננות מהצד.
דקות אחרי שפתח את המקרר כבר ידע לומר לי מה יהיה התוצר הסופי.
"אמא את אחראית על הסלט ושלא תשכחי לתבל בשמן זית ולימון! פלט לעברי לפני שהתקין לעצמו את האוזניות והתמכר למוסיקה שמלווה אותו במלאכת הבישול.

קבלו מתכון למאפה פסטה פיקנטי בזכות הגבינות. הכנתו קצרה, נדרשים לו מספר מרכיבים וטעמו משובח עוד יותר דקות אחרי שהוא יוצא לוהט מהתנור.
 (זהירות מהגבינות החמות יש להן נטייה לעשות כוויה בלשון! חחח ) 







המרכיבים
300 גרם פסטה ריגטוני מחיטת קמוט 
100 גרם  גבינת צ'דר כתום מגורר
100 גרם גבינת צ'דר לבן או צהוב מגורר
50  גרם גבינת פרמזן מגורדת
250 מ"ל שמנת לבישול
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט אורגנו מיובש


אופן ההכנה
לבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן לסנן ולא לשטוף
אני השתמשתי בפסטה ריגטוני אורגנית מחיטת קמוט 

בקערה גדולה לערבב את השמנת לבישול עם גבינת הפרמזן המגוררת והצ'דר הלבן
להוסיף מלח ופלפל  
להכניס את הפסטה ולסובב קלות את הקערה עד שכל הפסטה נעטפה ברוטב (לא לערבב)
להעביר את התערובת לתבנית אפיה משומנת
לפזר מעל גבינת צ'דר כתום ומעט אורגנו מיובש
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 30 דקות עד הזהבה.
להגיש חם עם סלט ירקות טרי.






להכנת הפסטה השתמשתי במוצר בריא יותר ומזין יותר בחרתי את פסטה ריגטוני אורגנית מחיטת קמוט 
של תבואות 






חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה פסטות אורגניות ייחודיות מסוגן בטעמים מיוחדים, ייבוא מאיטליה:
הפסטה מכוסמין, עדשים וקינואה אורגנית 
מכילה שילוב מיוחד של מרכיבים: קמח מחיטת כוסמין, קמח מעדשים צהובות, קמח מקינואה וחלבון אפונה. הפסטה מוצעת בצורת פוזילי.
הפסטה מקמח קמוט חוראסאן אורגני
עשוי מזן חיטה קדום בשם "קמוט" שמעולם לא עבר הכלאה ולא נעשו בו שינויים גנטיים. משמעות השם 'חוראסאן' היא "החיטה של הנביא", 
והאגדה מספרת שזו החיטה שנוח אכל בתיבה. 
לקמוט טעם אגוזי מתקתק המעניק לפסטה טעם מיוחד. 
היא עשירה בערכים תזונתיים: בחלבון, בוויטמיני B ומכילה מינרלים כגון אבץ, מגנזיום ואשלגן. היא אף מופחתת גלוטן ולכן נוחה יותר לעיכול.
הפסטות עשויות מרכיבים אורגניים בלבד, כך שהן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.
את הפסטות אפשר להכין בקלות כמו כל פסטה, ומגישים עם רוטב שאוהבים. 
אפשר גם להכין איתן פשטידות וסלטים. הפסטות החדשות מצטרפות למגוון הפסטות האיכותיות של תבואות, בהן: 
פסטה טריקולור אורגנית ופסטות מקמח כוסמין מלא אורגני ועוד
הפסטות כשרות פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ו- STAR-K.
מחיר: 21.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.












ריקי ברוך


































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה