יום שלישי, 17 ביולי 2018

עוגיות גרנולה אגוזים








כשצנצנת העוגיות שלי עומדת להתרוקן אני מחפשת מתכון חדש למלא אותה בשלל פינוקים לקפה של הבקר ולנשנוש של שעות בין ערבים.

אצלנו אוהבים אותן עם קפה ולא פחות עם גלידה. משהו בשילוב העוגיות עם גלידה מזכיר לנו תמיד טעמי ילדות. הבקר בחרתי לשתף אתכם במתכון שהכנתי זה מכבר 
בשלוב הגרנולה החדשה מבית תלמה

















המרכיבים

2 וחצי כוסות גרנולה אגוזים של תלמה.
2 כפות  קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
חצי כטס סוכר דמררה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד צ'יפס 
50 גרם שוקולד חלב או לבן שבור גס 
1/5 כוסות אגוזי מלך קצוצים













ההכנה
מערבבים יחד את הגרנולה הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתיה ומלח.
בקערת המקסר מערבבים לקרם את החמאה והסוכרים 
מוסיפים את הביצים אחת, אחת ואת תמצית הווניל. 
מנמיכים את מהירות המקסר ומוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת הקמח.
מקפלים עם מרית את השוקולדים ואגוזי מלך.
יוצרים כדורים מתוך העיסה מניחים על גבי תבנית רחבה מרופדת בניר אפיה במרחקים של 2 סמ
אופים בתנור שחומם מראש לא יותר מ10 דקות אפיה ומצננים על גבי רשת











באיזה גרנולה אני בחרתי? אני העדפתי את הגרנולה החדשה של תלמה בטעם האגוזים. בימים אלו מרעננת תלמה את מוצרי הגרנולה  ומשיקה גרנולה חדשה בשני טעמים מפנקים ובאריזה נוחה לסגירה חוזרת ושמירה על הטריות.

גרנולה תלמה מכילה דגנים מלאים, ומהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים.

גרנולה תלמה פירות מכילה מעל 50% שיבולת שועל מלאה, פירות מיובשים ומסוכרים (משמש, חמוציות, אננס), צימוקים, שבבי קוקוס קליפות תפוז וגרעיני חמניה.

גרנולה תלמה אגוזים מכילה 50% פתיתי שיבולת שועל מלאה, אגוזים, קשיו, שקדים, שבבי קוקוס, שומשום וגרעיני חמניה.



גרנולה תלמה מתאימה לנשנוש או שימוש במגוון מנות קלות מסלטים, מוזלי ודייסות ועד תבשילים כפשטידות, אורז וקינואה.









ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה