יום שלישי, 17 באוגוסט 2021

לקראת חגי תשרי תמצאו אצלי במטבח את סדרת Smart Tools מבית סולתם ויש גם מתכון

 


שנים שאני חלק מהמטבח והמטבח חלק ממני. יש שעות שאני מאושרת לעמוד ולרקוח תבשילים לבני הבית ויש רגעים שאני מצפה לברוח אל השקט שלי, אל הספרים, המחשב או להיות בזמן איכות עם נכדי ולאהוב עד בלי די. אלא ש... המטבח תמיד מחזיר אותי בזכות חידושים מרעננים כמו שאביא לפניכם בשורות אלו. 



 זה נכון, המטבח הוא סוג של מדורת השבט. המקום בו אנו מבלים זמן רב בהכנות, בישולים, ניקיונות ודומיהם.  הבישול על שלביו השונים יכול להיות תהליך ארוך ומבולגן, אך שימוש בכלים חכמים ונכונים יכול לייעל אותו פלאים ולהקל. רשת 'סולתם' מרחיבה את סדרת Smart Tools, ומציגה כלים חכמים, חדשים ומעוצבים בכדי לעזור לנו לנצל את זמן הבישול בתבונה, על מנת להקל על חיי היומיום שלנו במטבח ובמקביל גם לשמור על חיי המדף של הכלים לאורך זמן.

מגוון הכלים החדשים בסדרת smart tools משלבים סיליקון ואף תכונות ומאפיינים של מספר כלים יחד.כלי הבישול החדשים המתווספים לסדרה משלבים נירוסטה אל חלד וסיליקון איכותי והם בעלי יתרונות רבים:

*קצה הכלים עשוי סיליקון איכותי ובכך הם ניתנים לשימוש עם כלים בעלי ציפוי נון סטיק ואף בכלי נירוסטה להגנה ולמניעת שריטות.
*הם עמידים בחום גבוה עד לטמפ' של 220 מעלות
*הכלים מתאימים לשטיפה במדיח כלים.
*חזקים במיוחד ועמידים בשימוש לאורך זמן.
בסדרה מגוון רחב של כלים כגון: מצקת, כף מחוררת, כף פסטה, תרווד לצד, מלקחיים, משטח חיתוך דו כיווני, סכומון נירוסטה ומועך תפוחי אדמה.

הכלים מגיעים בשני צבעים, אדום ואפור, כאשר קצה הכלי הצבעוני עשוי סיליקון עמיד ואיכותי.
טווח מחירים : 75-145 ₪. להשיג ברשת חנויות 'סולתם', בחנויות כלי בית ובאתר.















ויש גם מתכון.
פילה דג עם קרם עגבניות שרי ופלפל אדום קונפי
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים ל-4 מנות:
4 יחידות פילה לברק חתוך לחצי לרוחב
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

¼ קילו עגבניות שרי אדומות ומתוקות
2 שיני שום קלופות
¼ כוס שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב אריסה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקונפי:

12 יחידות פלפלוני סוויט בייט אדומים
8 יחידות שיני שום קלופות
½ כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
לקונפי: בקלחת קטנה מבשלים את כל המרכיבים עד ששיני השום והפלפלונים מתרככים.
לרוטב: מבשלים במחבת את כל הרכיבים, כשהעגבניות מבושלות טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק מאוד. אם יש צורך, מסננים בעזרת מסננת.
לקראת ההגשה צולחם את הדג: מחממים שמן זית בסוטאז׳, מניחים את פיסות הדג על הצד של העור, כך שהעור כלפי המחבת והבשר כלפי מעלה.
מתבלים וצולים על להבה בינונית עד שצבע הבר מתחיל להשתנות ללבן אטום.
מוציאים מן הסוטאז׳ ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את קרם העגבניות, מביאים לסף רתיחה.
הופכים את נתחי הדג פנימה כך שהבשר יהיה כלפי הרוטב ואילו העור הפריך כלפי מעלה.
מפזרים בין פיסות הדג את קונפי הפלפלים ומגישים.

מומלץ להגיש עם אורז פרסי

















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה