את עוגיות התמרים שהכנתי השבוע אני נוהגת להכין בוואריאציות שונות ומגוונת את סוגי המלית. הפעם הכנתי במלית תמרים בשילוב קמח כוסמין מלא משובח מה שהקפיץ את הטעם והקרנציות למקום חדש עד שהמחמאות זרמו אלי בכל פעם מחדש. (מתכון בהמשך)
תכירו את "קמח הארץ": טחנת קמח ישראלית המייצרת ומשווקת קמחי איכות. לכבוד ט"ו בשבט, מפנקת הטחנה במתכון ללחם נהדר, העשוי מקמח כוסמין מלא ומשובח שנטחן בטחנה מהגרעין בשלמותו. לחם טעים עם אגוזים ופירות יבשים - שכל המשפחה תאהב!
הטחנה הוקמה ב-2009 והמטרה הראשונה שעמדה לנגד עיניו של מייסדה, אמנון ברזין, היתה לשווק לקהל האופים הישראלי ההולך וגדל מוצרים איכותיים, ברמה גבוהה ותוך שמירה על מחירים הוגנים – דבר עליו הוא מקפיד גם כיום.
הטחנה מתמחה בקמחי איכות. חלקם נטחנים במקום באבן ריחיים ובמטחנת גלילים (בשני המקרים הגרעין נטחן בשלמותו, כולל הגרעין והנבט) וחלקם, מיובא מטחנות קמח מובילות בגרמניה, צרפת ואיטליה. מכל טחנה, מביאים את הקמחים המייחדים אותה ושמתאימים לאפייה הייחודית של אותה מדינה.
הטחנה נותנת מענה לאופים המקצועיים ולאופה הפרטי. בין הקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, ניתן למצוא את המותג הייחודי "מולינו"- תערובות אפייה ללא גלוטן, ומוצרים נוספים ללא גלוטן.
בצמוד לטחנה פועל גם בית מאפה מקומי, בו נאפים מדי יום לחמי מחמצת טריים. לצד אפיית לחמים, נועד בית המאפה לבדוק ולהתנסות בקמחים השונים, תוך שהוא משמש כמעבדה ומוקד ידע לאופים, בכל הרמות.
הקמח מכיל 100% קמח כוסמין מלא, שנטחן מהגרעין בשלמותו, ללא צורך בניפוי.
מחיר: 15 ש"ח למשקל 1 ק"ג. כשרות: בד"צ מהדרין של הרב רובין.
להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימה באתר הטחנה), בקנייה במקום או במשלוח הביתה מהאתר.
עוגיות תמרים לבצק
2 כוסות קמח לבן
כוס וחצי קמח כוסמין מלא -"קמח הארץ"
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוז סחוט טרי
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל משובחת
גרדת תפוז מתפוז שלם
רבע-שליש כוס שמן
ביצה
ההכנה:
ללוש את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון
לאחד לבצק, לעטוף הנילון נצמד ולהניח למנוחה של חצי שעה מחוץ למקרר
לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים
לרדד כל חלק, למרוח ממרח תמרים, לגלגל ולהעביר לתבנית מרופדת בניר אפיה
לחתוך את הרולדות למנות ולאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה.
לאחר להצטנן לחלק למנזטים ולשמור בכלי אטום.
"קמח הארץ" מציע לט"ו בשבט מתכון ללחם מחמצת העשוי מקמח כוסמין מלא ואיכותי הנטחן מהגרעין בשלמותו. לחם טעים עם פירות יבשים ואגוזים
חומרים:
450 גרם קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"
375 מ"ל מים
150 גרם מחמצת אם בסיסית (מקמח מלא) או 5 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
50 גרם אגוזי מלך
150 גרם תערובת פירות יבשים (צימוק בהיר, צימוק כהה, משמש, תמר...)
אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת האגוזים והפירות היבשים. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק מוכן
מוסיפים את תערובת האגוזים והפירות היבשים ולשים זמן קצר - רק עד לאיחוד עם הבצק
מוציאים את הבצק מהמיקסר לתבנית לחם או לסלסלת התפחה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר (כ-26 מעלות), עד שהבצק מכפיל את נפחו
מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה
מחממים תנור ל-250 מעלות (חום עליון ותחתון). אופים במשך 10 דקות בחום גבוה ולאחר מכן, עוד כ-30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות
בתנור ביתי, יש להכניס גם תבנית עם מים, ליצירת אדים
יש לצנן על רשת למשך שעתיים לפחות
הערה: זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
חומרים:
450 גרם קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"
375 מ"ל מים
150 גרם מחמצת אם בסיסית (מקמח מלא) או 5 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
50 גרם אגוזי מלך
150 גרם תערובת פירות יבשים (צימוק בהיר, צימוק כהה, משמש, תמר...)
אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת האגוזים והפירות היבשים. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה, ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק מוכן
מוסיפים את תערובת האגוזים והפירות היבשים ולשים זמן קצר - רק עד לאיחוד עם הבצק
מוציאים את הבצק מהמיקסר לתבנית לחם או לסלסלת התפחה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר (כ-26 מעלות), עד שהבצק מכפיל את נפחו
מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה
מחממים תנור ל-250 מעלות (חום עליון ותחתון). אופים במשך 10 דקות בחום גבוה ולאחר מכן, עוד כ-30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות
בתנור ביתי, יש להכניס גם תבנית עם מים, ליצירת אדים
יש לצנן על רשת למשך שעתיים לפחות
הערה: זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה