יום שני, 14 בנובמבר 2016

כרובית בכורכום






לאחרונה, לא היה לי מנוס והכנסתי את הצהוב הצהוב הנפלא הזה - הכורכום הטרי- לתפריט שלי והתוצאות דברו בעד עצמן. עודף אימון בחדר הכושר תורם גם לפציעות שאין מנוס מהן ולכן האיזון בין האימון לבריאות חשובים עוד יותר. דלקת בשורש כף היד הובילה אותי לטיפול קובנציונלי של כדורים לפרק זמן קצר ושילוב תבלין הכורכום בכל התבשילים שאני מכינה ועדיין. ההקלה באה!








הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם, יעילותו הוכחה בטיפול ובמניעה של מגוון בעיות בריאותיות. הכורכום נחשב לתבלין נפוץ מאוד במטבחים רבים ברחבי העולם, בעיקר כאבקה - אחרי שיובש ונטחן

חוות תקוע המתמחה בגידול ושיווק פטריות מיוחדות וירקות אקזוטיים, מכריזה על פתיחת עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה שורש כורכום טרי וארוז. באתר תמצאו שמפע מתכונים.





החומר הפעיל שבכורכום - הכורכומין הינו חומר נוגד חימצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות. מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות: מניעה וטיפול בסרטן, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.  
הכורכום עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C , B6 , סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד.

אני אוהבת לבשל פשוט. השבוע הכנתי כרובית בכרכום והוספתי סלט ירקות גדול. המנה יצאה נפלאה ונחטפה...

כרובית בכורכום
המרכיבים
3 כפות שמן זית
1 כף חרדל 
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
3 כפות כורכום טרי, מגורד דק
פרחים מראש כרובית
מלח

ההכנה:
מחממים תנור ל 250 מעלות 
מערבבים בקערה יחד את כל מרכיבי הרוטב. 
מכניסים את פרחי הכרובים לקערה ומכסים אותם ברוטב 
מעבירים לתבנית אפייה בינונית ומערבבים.
קולים להזהבה קלה עד 25 דקות. מגישים חם.






ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה