יום חמישי, 24 בנובמבר 2016

לחם כוסמין ואגוזים









אצלנו בבית כבר לא מתפשרים על מזון בריא וטעים בו זמנית. המעבר המדורג לקמחים משובחים באפיה עודד אותי לפנק את בני הבית ולהכין גם לחמים עשירים. 
הסדרה הבריאה של התחנות הגדולות מציעה מגוון קמחים ביניהם: קמח כוסמין מלא, 
קמח כוסמין מלא אורגני, וקמח כוסמין מלא בטחינה דקה.






בתקופה האחרונה התחלתי לשלב מיני מאפה תוך שימוש במחצית מכמות הקמח גם בקמח כוסמין. 
את הלחם שהכנתי לאחרונה (קמח שקבלתי להתנסות) העדפתי להכין רק 
מקמח כוסמין לבן של "התחנות הגדולות של א"י"

קמח הכוסמין הלבן מיוצר מגרעיני כוסמין באיכות גבוהה והוא מצטרף לסדרת הקמחים האיכותיים- הסדרה הבריאה של הטחנה,
שכבר ניסיתי ואהבתי מאוד.











 טעמו של קמח הכוסמין הוא עדין מאוד ומתקתק ביחס לקמח חיטה,
מה שתורם למאפים שהוכנו בו להיות עדינים ורכים. 
הכוסמין עשיר בחלבון, בחומצות אמינו, מכיל מינרלים וקל לעיכול. שפע יתרונות בריאות וטעם נהדר. 
שילוב מצויין למתכון שתוכלו גם אתם להכין כמוני בבית









לחם כוסמין ואגוזים
המרכיבים:
כף גדושה שמרים יבשים או 25 גרם טריים
300 מ”ל (¼1 כוסות) חלב פושר  או מים או חצי חצי.
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים










אופן ההכנה
מנפים את הקמח כדי לאוורר אותו (חשוב!).
מערבלים את הקמח המנופה עם שמרים, חלב וסוכר במיקסר עם וו לישה במשך 3 דקות
תוך כדי לישה מוסיפים שמן ומלח ולשים שלש דקות נוספות
מוסיפים אגוזים ולשים עד לפיזור אחיד.
מתפיחים את הבצק לפחות שעה וחצי אין צורך שיכפיל את נפחו.
על משטח מקומח חובטים בבצק להוצאת האוויר.
מעצבים לכיכר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
מכניסים לשקית ניילון ומתפיחים עוד 60-45 עד שהכיכר כמעט מכפילה את נפחה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים 60-55 דקות עד שהוא מקבל גוון זהוב מצננים על גבי רשת. 














ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה