יום שבת, 1 ביולי 2017

קוסקוס זה לא רק מרק



על אף שלא היה בסוף השבוע הקייצי הזה כל רמז המבשר על בואו המוקדם של החורף.
גמלה בי ההחלטה והכנתי לראשונה את השילוב המנצח של קוסקוס עם מרק. 
למי שמכיר כאן את הנפשות הפועלות יודע שבמשפחה המפונקת שלי זה לא ברור מאליו. 
ואכן לקחתי את הסיכון גם כשבמזג האויר המקומיקרוב לוודאי שכולנו נבקש בעיקר אוכל שיצנן גוף ונפש. 


טעה מי שנטה לחשוב שהמעבר לתזונה בריאה הוא טרנד חולף .
בעשור האחרון כאשר מודעות הצרכן הולכת וגוברת, עוד ועוד מוצרים עוברים תהליך של בחינה מחודשת במטרה להוסיף, לשנות,
להפחית ולהעשיר בהם מרכיבים כששיקולי הבריאות הם מעל לכל.

בימים אלו משיקה חברת אסם את סדרת אסם פלוססדרת מוצרים עם ה"פלוס התזונתי".
הערך התזונתי שבפלוס בא לידי ביטוי בהעשרת המוצרים בסיבים תזונתיים, חלבון, דגנים מלאים ורכיבים נוספים התורמים לתזונה נכונה. 








בחבילת ההתנסות של אסם פלוס שהגיעה השבוע כלל את הנבחרת המנצחת בסדרה ואני נכנסתי למטבח והתחלתי לבשל.
מספר קטיגוריות בתחום התוספות בסדרה: ספגטי, פסטה מסולסלת, פתיתים, קוסקוס ואיטריות דקיקות המכילים פי 2 סיבים תזונתיים מסיבי שיבולת שועל. 
בקמחים הועשרו ב"פלוס התזונתי" קמח לבן, קמח תופח, וקמח שמרים. הקמחים כולם בתוספת 30% קמח חיטה מלאה. 
עוד בסדרה בקטיגוריית המאפה, קרקים וחטיפי קרקר המכילים דגנים מלאים שחלקם אף מקור לחלבון.
בין החטיפים הושק גם ביגלה שמיניות עם תערובת ייחודית של דגנים מלאים. 
כי... אם מנשנשים, מוטב שיהיה בריא יותר.






על גבי שקית הקוסקוס שקידמה את פני מתוך הסדרה כתוב היה בגדול 5 דקות הכנה וללא צורך בבישול
וכי למה שאתווכח עם הכרזה שההצלחה מובטחת?
החלטתי לנסות וקצרתי מחמאות.

את מרק הירקות הכנתי כמו כל מרק ירקות שאני מכינה תמיד.
בסיר גדול עם מים בשלתי קוביות של גזר, קישואים, בצל, פטרוזיליה, כרוב, סלרי ותפוחי אדמה.
תבלתי במלח, אבקת מרק, פלפל גרוס ומעט כורכום.

ערב קודם לכן העברתי מהפריזר למקרר את גרעיני החומוס שאני מכינה מבעוד מועד ומקפיאה בקופסאות.














לאחר שהמרק הגיע לרתיחה ראשונה הוספתי את גרעיני החומוס המבושלים אל הסיר כדי שיתבשלו עם כל הירקות יחד ויספחו את הטעמים. בשלתי לאורך זמן. 









כשהמרק היה מוכן ומספיק עסיסי לטעמי הכנתי את הקוסקוס בהתאם להוראות המופיעות על גבי השקית. 
דקות קצרות של הכנה והמנה שלי מוכנה. 





 




הכנת הקוסקוס
העברתי את כל תוכן השקית לסיר נרוסטה (שומר חום)
הוספתי מעט מלח ושלש כפות שמן זית
יצקתי מעל 2.5 כוסות מים רותחים (600 מ"ל) וערבבתי
כיסיתי במכסה והנחתי לו להתבשל מעצמו. (ללא להבה! )
לאחר 8-10 הסרתי את המכסה, ערבבתי עם מזלג והותרתי ללא כיסוי כדי שהאדים יתנדפו.
אחרי 5-10 דקות נוספות היה הקוסקוס מוכן. 

















ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה