גם אם שיא העונה כבר מאחורינו, ואבוקדו ריד הממלא את השווקים בימים אלו נחשב לזן האחרון של העונה, אצלי הוא בשיאו. אוכלים אותו עם כפית, אוכלים בסלטים, בממרחים או בתוך פיתה או בגט. אבוקדו עם ובלי לימון ומלח תמיד ובשמחה.
בימים אלו ממש החלה "חקלאי גרנות" בשיווק זן האבוקדו ריד. הזן המיוחד, הנחשב לאבוקדו האחרון של העונה, מצטיין במפלס אחוז שומן נמוך ביחס לסוגי אבוקדו אחרים, בעל מרקם קרמי ומענג לאכילה • "חקלאי גרנות" משווקת את הריד לשווקים הסיטונאים ולרשתות המזון - להשיג כעת וליהנות מכל היתרונות של זן האבוקדו הנפלא הזה.
אבוקדו מסוג ריד בעל אחוזי שומן נמוכים ביחס לסוגי אבוקדו אחרים, אך הדבר אינו פוגע במרקם שלו, שנשאר קרמי, עסיסי ובעל טעם ייחודי, מעט אגוזי. הריד צפוי להיות משווק עד לסוף יולי וניתן להשיגו בשווקים וברשתות המזון ברחבי הארץ.
על פי מחקרים, האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים, חלקם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.
כיום נחשב אבוקדו גרנות לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם נתח שוק של כ-33% מהפרי הנקטף בארץ, כשכ- 70% מהתוצרת מיועדת לייצוא. בית האריזה לאבוקדו של גרנות נחשב לאחד הגדולים והמתקדמים בעולם וממוקם באזור התעשייה הסמוך לקיבוץ גן שמואל. כ-50,000 טון פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה מכ- 35,000 דונם של מטעי גרנות, המתפרסים מקיבוץ נחשונים במרכז ועד לקיבוץ החותרים בצפון. כ-12,000 דונם אבוקדו נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל לכ- 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות.
גווקאמולי |
כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 6.90 – 10.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק). להשיג ברשתות שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, מגה, חצי חינם, בשווקים הסיטונאים ובחנויות המתמחות.
ריקי ברוך
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה