יום שלישי, 24 במאי 2022

נפתחה "פורטר האוס", מסעדת בשרים יוקרתית בנוף הגליל

 



כשאני נוסעת צפונה צריכה להיות לי סיבה מוצדקת שתוציא אותי משגרת היום יום. השבוע עשיתי זאת שוב ובשמחה. הגעתי לנוף הגליל להתארח במסעדת "פורטר האוס", מסעדת בשרים יוקרתית, המשלבת בין סטייק האוס קלאסי למנות מהמטבח הים תיכוני, בניצוחו של השף המוביל דוד אלמקייס (לשעבר, דוד ויוסף).

מסעדת פורטר האוס בבעלות רשת חינאווי Wine & More, ממוקמת במתחם קולינרי ייחודי שהקימה הרשת בחודשים האחרונים, הכולל חנות יין ומשקאות אלכוהוליים, קצביית פרימיום, מעדנייה, חדר יישון בשרים, חדר יישון יינות, חדר סיגרים ועוד. 



 









רשת חינאווי wine & more, הנה רשת קמעונאית מובילה לשיווק והפצת יינות ומשקאות אלכוהוליים מהוותיקות והבולטות בארץ, בסניפיים אחדים מפעילה הרשת קצביות פרימיום ומעדניה איכותית. הרשת מונה כיום 10 סניפים המתמקדים בעיקר באזור המרכז והשרון: 2 סניפים בתל אביב, הרצליה, חולון, פתח תקווה, יפו, הוד השרון, אירפורט סיטי ובנוף הגליל-מתחם קולינרי יחיד מסוגו אשר הושק לאחרונה ומשלב מסחר ומסעדה. אישית אני מכירה מאוד מקרוב את סניף הוד השרון ופוקדת אותו לעיתים מזומנות. 

הרשת הוותיקה הוקמה בשנות ה- 40 עוד לפני קום המדינה, על ידי קרים חינאווי וכיום היא מנוהלת על ידי אנדרי, ואסים ותאופיק חינאווי, הממשיכים בהצעדת המותג בעל השם העולמי ופיתוח בשווקים חדשים. בניו של ג'ורג' חינאווי.









מסעדת פורטר האוס אליה הגענו כל הדרך מהמרכז, מעוצבת בסגנון המאפיין את האזור בו היא שוכנת. במסעדה למעלה מחמישים מקומות ישיבה. את הבשרים הטריים והמיושנים המוגשים מביאים היישר מהקצבייה הצמודה כך שטריותו מובטחת. בין הבשרים שתוכלו לרכוש או להזמין במסעדה מבחר בשרי פרימיום ואגיו ברמה הגבוהה ביותר.

התפריט במסעדה, מבוסס על הבשר האייקוני והאיכותי של משפחת חינאווי, בשילוב טעמים מהמטבח הים תיכוני שיצר דוד אלמקייס, בכישרון רב. הארוחה שהוגשה לנו נפתחה בלחמים באפייה מקומית בליווי ממרחים וסלטים מקומיים ולאחריו ראשונות כמו: טרטר ואגיו (79 שקלים); פיקניה על גחלים ( 79 שקלים); מרגז וכרוב צלוי בפחם ( 68 שקלים); סיגר גבינות בשילוב קרפצ'ו בקר (64 שקלים).






במנות העיקריות הציע אלמקייס, פילה בקר בציר בקר ויין אדום בשילוב תפוחי אדמה (129 שקלים); המבורגר ואגיו ( 89 שקלים); נתחים מיוחדים על הגריל כמו T BONE טלה בשילוב תוספת ( 99 ₪),  אנטריקוט ואגיו 300 גרם ( 210 ₪), אנטריקוט בלאק אנגוס 300 גרם (139 ₪). נתחים על העצם - פריים ריב, פורטר האוס, טומהוק ועוד.

המנות כולן היו נפלאות ומעוררות תאבון, הוגשו בקפדנות יתרה וברוחב לב. שילוב הטעמים והרטבים בסלטים היה לי מדוייק, הלחמים מעולים ולא פחות הברים טריים עשוייה במידה הנכונה והתוספות כמו שאני אוהבת בין המנות הוגשו ללא הגבלה יינות, קוקטיילים ושתייה קלה.

השף דוד אלמקייס, מציין "היה לנו חשוב לייצר ולהעניק חוויה אחרת לאורחי המסעדה על כן, רוב התפריט מושתת על טעמים מוכרים, עם אינטרפטציה ופלייטינג שונים. קיומה של קצביית הפרימיום באותו המתחם ותחת אותה הבעלות, מאפשרת להגיש את הבשר הטרי והאיכותי ביותר וזה באמת משהו שאינו נפוץ מאוד במחוזותינו כך שזהו יתרון אדיר עבור חובבי הבשר. זה ללא ספק המקום הנכון לאכול בשר, בעיקר הודות לשילוב של בשרים ייחודיים".


עוד הוסיף אלמקייס "חשוב להבין שזו המסעדה היחידה בארץ הצמודה לחנות יינות ומשקאות אלכוהוליים במתחם הקולינרי של רשת חינאווי Wine & More, כך שכל סועד יוכל לבחור את המשקה המדויק לו מתוך מבחר אינסופי של תמהיל מוצרים בחנות, שזו חדשה לכשעצמה".

מסעדת "פורטר האוס", שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל.
לרגל ההשקה 1+1 על האלכוהול המוגש במסעדה.
שעות פתיחת המסעדה בתקופת ההרצה: 18:00-23:30. שעות פתיחה בשגרה: 12:00-01:00.
טלפון להזמנות: 077-5003626.












ריקי ברוך 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה