יום שבת, 11 בפברואר 2017

מקלעת בצק עלים במילוי תפוחי עץ





מעצם היותו שכזה בצק העלים עשיר בשומן מה ששמעניק לו את נפלאות העלים הנפתחים בזמן האפיה והופכים ליצירה טעימה על כולם. אלא שמגבלת השומן מונעת מרבים להינות מיצירותיו של הבצק והחידוש המוצלח של מעדנות לבצק עלים מרודד מופחת שומן מעניקה לנו את המענה המועדף לנקיפות המצפון בהתמודדות עם חטאים קטנים וטובים. 😋






אני אוהבת לאפות עם בצק עלים. אפשר להכין ממנו שפע מתכונים באינספור צורות,טעמים ושילובים שונים של מנות ראשונות, עקריות ואחרונות. 

השבוע הגיע להתנסות בצק העלים מופחת השומן של מעדנות ולא יכולתי שלא להכין גם לבקשתם של בני  הבית את מקלעת בצק העלים במילוי תפוחי עץ וקינמון במיוחד לט"ו בשבט.

הכנה של המקלעת דורשת דקות קצרות בלבד. שהרי הבצק כבר מוכן ויש להפשיר אותו מראש כדי שיהיה נח וגמיש לעבודה.











מקלעת בצק עלים במילוי תפוחי עץ


המרכיבים
בצק עלים מרודד מופחת שומן של מעדנות, מופשר במקרר.
חלמון ביצה להברשה.
פרורי בסקוויטים שיספחו את נוזלי המילית
2 כפות סוכר


המלית
3 תפוחי עץ קלופים מגורדים גד
3 כפות סוכר
כפית קינמון
לערבב הכל יחד ולהעביר למסננת לניקוז הנוזלים למשך 5 דקות

















ההכנה
לרדד עלה מלבני רחב ולפזר במרכזו את פרורי הבסקוויט
להעביר את כל מלית תפוחי העץ
לחתוך את שולי הבצק מימין ומשמאל למלית בקוים אלכסוניים (תמונות להמחשה)
לקפל עלה מימין ועלה משמאל עד להשלמת המקלעת 
להבריש מעל חלמון ביצה
לפזר סוכר 
לאפות 170 מעלות עד אפייה מוחלטת. 





 






ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה