יום שישי, 3 בפברואר 2017

בטטה מאודה בפטריות ובצל






את תבשיל הבטטה והפטריות הכנתי "לרגל" כניסתה של הבטטה לתפריט המאתגר של בתי. קורה שמידי פעם היא גם טועמת חומרי גלם חדשים, וכשזה עובר את "מחסום הביקורת" היא מוכנה לאכול שוב ושוב כל זה לא נמאס. באילתורים השונים אני מנסה לשלב את הבטטה עם מרכיבים טריים ומחדשת גם בטעמים.






השבוע שלבתי את הבטטה עם פטריות טריות ובצל מה שהפך אותה לתוספת נהדרת למנת קציצות בשר ברוטב פלפלים, וקצר שבחים וטעם של עוד.




בטטה מאודה בפטריות ובצל
המרכיבים 
סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
בצל גדול פרוס לקוביות
קוביות גדולות משתי יחידות בטטה גדולות
פלפל גרוס, מלח, שום כתוש
שמן זית


ההכנה
לאדות במחבת עם מעט שמן זית את הפטריות והבצל 
בשלב ההזהבה להוסיף מעט מלח ושום כתוש ולהשאיר בצד. 

במחבת נוסף לאדות במעט שמן זית את קוביות הבטטה הקלופות
להוסיף מעט נוזלים ולכסות למספר דקות.
אני הוספתי ציר מרק עוף ובשלתי על אש קטנה עד ריכוך (שלא יתפורר)
תיבלתי במעט מלח ופלפל גרוס

בשלב אחרון מפזרים מעל הבטטה את תערובת הפטריות והבצל
מערבבים בקלות רבה עם מזלג ומשאירים על אש נמוכה דקות קצרות בלבד. 
מגישים כתוספת שנחטפת... 

שבת שלום.







 קציצות ברוטב פלפלים















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה