יום רביעי, 20 בנובמבר 2019

עוגיות שוקולד ואגוזים ובצק עלים במילוי גבינה דקות של הכנה עם הבצקים המצוננים של שמרית







השבוע הגיעו להתנסות הבצקים המצוננים של שמרית.  ארבעה סוגי בצק מוכן לאפייה ביתית המאפשרת אפייה קלה, נוחה ואיכותית, ללא צורך בהפשרה ולשימוש מיידי. שימו לב- ללא חומרים משמרים,  ללא צורך בהפשרה ומגולגל בנייר אפייה.
בצק עלים מצונן ומרודד– בצק עלים ללא מרגרינה, מגולגל בנייר אפייה להכנה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף מלית מלוחה או מתוקה ולאפות.
בצק פילו מצונן ומרודד– 14 דפי פילו מוכנים לשימוש, טריים לאורך זמן ואינם נקרעים בקלות. רק להוציא מהמקרר, להוסיף מלית מלוחה ומתוקה ולאפות.

משני סוגי הבצק ניתן להכין את מאפה העלים הזה, לבשל ביצים קשות להכין סלט או שניים ולחגוג על סעודה משפחתית נהדרת. 













כל שיש לעשות הוא לרדד את העלה המצונן של שמרית, ולהכין מלית.
למילית
200 גרם גבינה מלוחה מכל סוג, אני משתמשת בפטינה
חלמון של ביצה
פלפל שחור גרוס
מעט גבינה צהובה מגוררת
2 תפוחי אדמה מבושלים מעוכים
לערבב יחד לעיסה לא דלילה.
לרדד את העלה,ליצור מנות מכל צורה שאתם אוהבים, להניח כמות מהמילוי ולגלגל.
להעביר לתבנית מרופדת בניר אפיה, למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום וזרעי פשתן או כל זרעונים אחרים
לאפות 180 מעלות עד הזהבה.


















עוד הגיע להתנסות משמרית בצק פריך מצונן ומרודד– בצק פריך עשיר בטעם מעודן במיוחד, למאפים מתוקים, מגולגל בנייר אפייה לאפייה קלה ומהירה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף מלית מתוקה לפני או אחרי האפייה. אני הכנתי עוגיות שוקולד והעברתי לצנצנת אטומה.
כל ממרח שוקולד שאתם אוהבים מתאים לעוגיה. אני פיזרתי גם שקדים גרוסים להרחיב את מנעד הטעמים ולשבח את התוצאה. 





























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה