יום ראשון, 17 בנובמבר 2019

"אני אהבתי בשל תפוח..." עוגת מיץ תפוחי עץ משובחת









"התאבו דעת בשל מה אהבתי?
אני אהבתי בשל תפוח,
כי אין יודע נתיב הרוח
זה כבר ידוע עתה באתי,
להביא ראיה מאהבתי
ואני - התדעו בשל מה אהבתי?
אני אהבתי בשל תפוח..." (ח. נ. ביאליק)


לא בכדי כתב ביאליק על האהבה הגדולה שיש לו לאדם אל התפוח. שהרי יש משהו בפרי התנכי הקדמון הזה שעושה לנו המון שמחה בגוף ובנפש. הערב הכנתי עוגת מיץ תפוחי עץ וקראתי לכולם לבוא!
גם אתם יכולים להכין אותה בדקות קצרות רק ודאו מראש שיש לכם את העסיס המושלם של תבואות

בימים אלו משיקה חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מיץ תפוחי עץ 100%, אורגני, עשיר בטעם, מרווה ומרענן! המיץ מופק מגידולים אורגניים של עצי תפוח עץ, ומכיל 100% פרי, ללא כל תוספות. המיץ, המיובא מפולין, מפוסטר וצבעו העכור מעט מעיד על תכולה של עיסת הפרי.
אבל אני שתיתי כוס אחת ובכוס השנייה הכנסתי לתנור עוגת תפוחים שמלאה את החדר ניחוחות של חורף. 






עוגת מיץ תפוחי-עץ

3 ביצים
כוס ורבע סוכר
חצי כוס שמן
300 גרם קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)

רבע כפית קינמון (לא חובה)
מעט תמצית וניל איכותית 
כוס מיץ תפוחים 100% אורגני של "תבואות"

לסירופ: לבשל יחד
חצי כוס מיץ תפוחים
כף אבקת סוכר


אופן ההכנה:

להפריד את הביצים ולהקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר
בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם יתרת הסוכר ולהוסיף בהדרגה את שאר המרכיבים.
לאחד בעדינות את שתי התערובות.
להעביר לתבנית עגולה משומנת או סיר פלא
לאפות במשך 45 דקות בחום של 170-180 מעלות
לבשל את מרכיבי הסירופ ולשפוך מעל העוגה אחרי צינון קצר. 















יש לאחסן את המיץ במקום קריר ויבש. לאחר הפתיחה, יש לשמור בקירור ולצרוך תוך 24 שעות. 
כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף ובאישור הרבנות הראשית לישראל. 
מחיר: 16.90 ש"ח לבקבוק של 1 ליטר. 
להשיג במרכולים, בבתי הטבע ובחנויות המובחרות 
















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה