יום שבת, 26 בספטמבר 2020

מרק ירקות וקונכיות פתיתים





אני אוהבת את חגי תשרי. בואם של ימי הסתיו מעורר געגוע לניחוחות של מרקים עם האופציה המועדפת להפוך אותם למנות צבעוניות ומשביעות בזכות עצמן. 
השבוע טרם כניסתו של יום הכיפורים ולפני הצום בחרתי להכין את מרק הירקות שאנו אוהבים. חשוב היה לי לשמר מליחות נמוכה למנוע צמא לקראת כניסת הצום וכדי לשדרג את טעמו וייחודו הוספתי קונכיות פתיתים של אסם כדי להפוך אותו למנת פחמימה טעימה ומשביעה. 


















מרק ירקות וקונכיות פתיתים 
מרכיבים

2 גזר
1 בטטה
1 תפוח אדמה
בצל לבן בינוני
2-3 עלי כרוב
חופן פטרוזיליה
2-3 עלי סלרי ירוק בהיר
מספר פרוסות בצל סגול
מים
שמן זית
מלח, פלפל גרוס


ההכנה
קוצצים את כל הירקות לקוביות ומעבירים לסיר עמוק. 
מאדים עם מעט שמן זית
מוסיפים ליטר וחצי מים מביאים לרתיחה
מוסיפים מלח פלפל גרוס מבשלים על אש גבוהה מספר דקות 
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למשך 45- דקות לפחות
מוסיפים מחצית חבילה של פתיתי קונכיות מבשלים עוד 5 דקות 
מכבים את הלהבה ומכסים
המרק מוכן אחרי 10 דקות












חג שמח
ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה