יום שני, 14 ביוני 2021

אורז פרסי במנת תהדיג ואורז יסמין עם טנזיה - בצל מקורמל, פירות יבשים, סילאן ויין



אורז הוא הגידול הרביעי בתפוצתו בעולם. מדובר בדגן נטול גלוטן המשמש כמזון עיקרי של למעלה ממחצית אוכלוסיית העולם. ניתן לגדלו כמעט בכל מקום אך הוא מצריך עבודה רבה והרבה מים. קיימים כמה סוגי אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך (למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד אחד" עדיף להשתמש באחד מסוגי האורז הארוך.
אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.

את האורז הפרסי או ה"תהדיג" כפי שהם קוראים לו בשפתם, למדתי להכין מאמו של חתני. היא מפליאה בהכנתו ואני רחוקה מלהגיע לתוצאות שלה. אלא שכולם כאן אוהבים כאן את המתכון ואני שבה ומעזה, מכינה, נהנית ומגישה. 
הערב החלטתי להגיש לכם את האורז שהכנתי לקראת שובו של חתני מחופשה קצרה בחו"ל כשבא לאסוף מכאן את בתי והנכד. זהו המתכון לאורז פרסי ללא תפוחי אדמה-התהדיג. 




רכיבים:

כוס וחצי אורז פרסי של חברת "תומר"
שמן זית
כפית מלח

ההכנה
לשטוף את האורז ולסנן
בסיר רחב שמים את שמן הזית מחממים מעט ועורמים מעל את האורז עם המלח
מוסיפים 2 כפות מים, מכסים את הסיר במגבת ועליה מכסה.
מנמיכים את הלהבה ומאדים במשך 30 דקות.
הופכים את הסיר לתוך צלחת שטוחה ומגישים


חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין. כל אחד מסוגי האורז נהדר כשלעצמו, כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח. "תומר" מציע מתכון לאורז יסמין עם טנזיה - איך אתם אוהבים את האורז שלכם ואיזו מנה תכינו אתם מכל סוג של אורז?
הסדרה החדשה של "תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון מתכונים:
אורז פרסי - גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר "בטוח". יוצא "אחד אחד"
אורז יסמין - גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
אורז תאילנדי - גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד
מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.






"תומר" מציעה אורז יסמין עם טנזיה - בצל מקורמל, פירות יבשים, סילאן ויין באדיבות המתכונאית אריקה לוי

מצרכים:

לאורז
3 כוסות אורז יסמין של "תומר"
5 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה

לטנזיה
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
100 גרם שקדים פרוסים/צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
1/4 כוס סילאן של "תומר"
1/2 כפית פלפל שחור
8 שיני שום, פרוסים דק
3/4 כוס פירות יבשים, מגולענים (משמש/שזיף/צימוקים)
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה:
אורז

לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים. להוסיף את המים הרותחים, מלח ותבלינים ולערבב. לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים. אם חסר מלח – להוסיף
להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר לאש הכי נמוכה, למשך 15 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג. לכסות שוב, כדי לשמור את החום

טנזיה

לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן
לטגן בצל להזהבה. להוסיף שום ולערבב. להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים, מלח ופלפל. לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים
הגשה: להניח את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את הטנזיה ושקדים/צנוברים



















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה