יום שישי, 13 בינואר 2017

זוקיני במילוי עדשים שחורות ופטריות








אני אוהבת מאוד עדשים ומשלבת אותן במרקים ובתוספת שונות עיקר בימי החורף. לאחרונה התחלתי לשלב גם עדשים שחורות. מקורן של העדשים השחורות בצרפת ובשל צבען מכנים אותן גם "עדשי קוויאר בלוגה''. העדשים השחורות בעלות ערך תזונתי גבוה. הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים ובשילוב עם דגנים, אגוזים וזרעים הן מהוות מקור טוב לחלבון. מעצם היותן פחמימות מורכבות הן תורמות לשובע ממושך. למנת הזוקיני במילוי עדשים השתמשתי בעדשים האורגניות השחורות של "תבואות". עדשים שגודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.




את המתכון הנוכחי של זוקיני במילוי עדשים שחורות ופטריות חשבתי להכין בשתי אופציות. סירות חצילים וסירות זוקיני.  אלא שהחצילים שהיו ברשותי נראו לי גדולים מידי והעדפתי למלא סירות זוקיני  מה שהתברר כהעדפה ראויה. קבלתי מנה קלה ומשביעה כתוספת לארוחת ערב, מזנון בראנץ, או כמנה ראשונה בכל ארוחה.













מרכבי המנה:
3-4 יחידות  זוקיני ירוק חצוי לאורך מרוקן מתוכן.

המלית:
כוס עדשים שחורות מבושלות בהתאם להוראות היצרן (תבואות)
כוס קוביות פטריות
טבעות משני גבעולי בצל ירוק  
כפית שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס, פתיתי צ'ילי יבש (לפי טעם)

הציפוי: שני שליש כוס פירורי לחם זהובים
שליש כוס גבינת פרמזן מגוררת
שמן זית








הרכבת המנה:
מחממים תנור ומרפדים תבנית בניר אפיה
מרוקנים את חצאי הזוקיני וקוצצים את תוכנם מעבירים לקערת המילית .
מוסיפים לקערת המלית את העדשים השחורות המבושלות עם מעט נוזלים
מוסיפים את קוביות הפטריות והבצל הירוק. מוסיפים תבלינים.

בקערה נפרדת מערבבים פרורי לחם וגבינת פרמזן מגוררת ומוסיפים רק מעט ממנה לתערובת המלית .
ממלאים את סירות החצילים בתערובת המלית ומפזרים מעל את הציפוי .
מטפטפים מעט שמן זית מעל ואופים עד 20 דקות בחום בינוני. מגישים חם.






מחיר לצרכן: 17.90 ש"ח  לאריזה של 500 גרם.
כשר למהדרין בד"צ בעל"ז. להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.











ריקי ברוך








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה