יום שבת, 21 בינואר 2017

עוגיות גרנולה מצופות בגרנולה.


השבוע החלטתי לאפות עוגיות בריאות ובחרתי לשלב בהן גרנולה וקמח כוסמין. אני נזהרת מאוד באפייה עם קמחים כבדים ולכן משלבת אותם עם קמח לבן. את עוגיות הגרנולה המצופות ניתן להכין כמובן גם מקמח רגיל ובסוכר חום. הטעם יהיה מושלם בכל שילוב. 





המרכיבים
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
קורט מלח
2 שקיות סוכר וניל
2 כפיות אבקת קפה נמס
ביצה גדולה
חצי כוס קמח כוסמין
חצי כוס קמח לבן
חצי כפית סודה לשתייה
2 כוסות גרנולה מוכנה
50 גרם שקדים גרוסים גס
ציפוי כוס גרנולה







לפני האפייה 




ההכנה
במערבל וו גיטרה מקציפים סוכר, חמאה, סוכר וניל, מלח, וקפה נמס לתערובת אחידה
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד ליצירת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח מערבלים מעט ומוסיפים את הגרנולה והשקדים.
כשהעיסה אחידה מעבירים לצלחת עמוקה ומכניסים למקרר למשך שעה.
מחממים תנור ומרפדים תבניות בנייר אפייה
יוצרים כדורים ומשטחים-מצפים אותם בתוך צלחת עם גרנולה
מניחים במרווחים על גבי התבנית המרופדת בניר אפייה
אופים לא יותר מרבע שעה בחום 170 מעלות
מצננים על גבי רשת גם אם יצאו מעט לחות הן תתקררנה ותהיינה נפלאות.



יצאו מהתנור. 


 צינון על גבי רשת

 












ריקי ברוך 




2 תגובות: