יום שבת, 22 באפריל 2017

גלילות חצילים במילוי בשר - כל השלבים


מאוד אוהבת חצילים ואת האופציות הרבות שניתן להכין מהם מנות חגיגיות, מורכבות או גם סלטים. המשולש האוטימטיבי להצלחת המנה משלב לטעמנו בשר, חצילים ועגבניות. משהו במרקם שלהם עם שום, מעט שמן זית עשבי תיבול ותבלינים יוצר את הטעם השלם וגם כאשר הוא מוגש בוורסיות מקבילות. 
את גלילות חצילים במילוי בשר הכנתי בשני שלבים.














גלילות חצילים 

3-4 חצילים מאורכים קלופים באופן חלקי (אחד כן אחד לא)
כמספר הפרוסות מספר המנות

למלית:
500 בשר טחון
כפית שום כתוש
חופן פטרוזילה קצוצה
בצל בינוני קצוץ דק
מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה
לערבב הכל לעיסה ולצנן.

לרוטב:
רוטב עגבניות מבושל מראש ומכיל:
קוביות בצל, קוביות עגבניות או קופסא, קוביות גזר אחד או גמבה, שום ותבלינים.

ההכנה:
קולפים את החצילים לסרוגין
פורסים לאורך פרוסות בעובי חצי סנטימטר 

מרססים בספרי שמן מצד אחד ומכניסים לתנור על גבי ניר אפיה למשך 10 דקות

















מוציאים ומעבירים לצלחת
מכינים קבב קטן מעיסת הבשר
שמים בפינת החציל ומגלגלים
חוזרים כך עם כל המנות
מעבירים לתבנית חסינת חום
שופכים מעל את הרוטב ומכניסים לאפיה של 50 דקות בחום 200 מעלות
מגישים עם אורז לבן, תפוחי אדמה ומבחר סלטים. 









ריקי ברוך 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה