יום שבת, 8 באפריל 2017

כרעיים ממולאות כל השלבים



לצערי זה קורה רק פעמיים בשנה כאשר רשתות השיווק מציעות במקררים חלקי עוף מיוחדים גם ללא עצם. כשעמדתי לבחור התלבטתי בין עוף ללא עצמות לבין כרעיים. בסופו בחרתי במגשי כרעיים במטרה למלא אותם לארוחת השבת המשפחתית.

אני נאלצת להתחשב בטעמים של כולם ולכן האופציות למילוי היו מעטות. 
יש מי שלא אוהב פטריות ומי שמעדיף ללא אורז, ללא צימוקים או קשיו. חשבתי למלא בירקות שורש מאודים ובסופו הכנתי עיסה עסיסית של בשר טחון טרי ולנוכח המשוב והמראה הבנתי שהבחירה היתה נכונה.







כרעיים ממולאות 
אני מכינה את המנה יממה לפני ההגשה. פריסת המנות כמו גם כאשר אני מכינה גושי בשר כמו פילה מדומה, קלה יותר כאשר הבשר/עוף קר. 

המרכיבים
מגש או שני מגשי כרעיים ללא עצם (אני קניתי בסניף רמי לוי. מתקדמים יכולים להסיר את העצם לבד. )

המילוי
300 גרם בשר טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל בינוני מגורר
חצי ראש שום טרי מגורר
גזר בינוני מגורר
מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, תערובת עשבי תיבול

ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי המילוי לעיסה.
לפתוח את יחידות הכרעים לדחוס את המילוי פנימה לגלגל ולסגור בקיסמים או בתוך רשת בישול המיועדת לבשרים וממולאים. (בתמונה)

להכניס לתבנית עם מעט שמן זית תבלינים ושום טרי קצוץ
לכסות בניר אלומיניום ולהכניס לתנור לשעה לפחות.

לצנן לילה במקרר כדי שיהיה נח לפרוס את המנות.
חיצוך בזמן שהמנה חמה עשוי לפרק ולפגוע במראה האסטטי. 









  
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה