יום שישי, 28 באפריל 2017

עוגת שמרים ופקאן




הבקר החלטתי שזה הזמן ל"התפרע" ולאפות את עוגת השמרים שלא הכנתי כבר מזמן. 
ארגנתי את כל המרכיבים שבכל מקרה נמצאים אצלי בהישיג יד והתפחתי את הבצק. 

לקראת הצהריים כשניחוח השמרים אפף את כל הבית 
שמעתי את הדלת נפתחת בקומה השניה וקולו של הצעיר התלונן לעברי למרחוק:

"אמא!!  אני לא יכול כבר להתמודד עם הריח הזה... אפשר כבר לטעום" ?






אני ממליצה על העוגה כי היא מיוחדת מאוד, חגיגית ומתאימה לשבת, לחג ולרגעים של פינוק את מי שאתם ממש אוהבים. ועוד אומר. זו עוגה שאצלנו נוהגים ליישר וליישר וליישר... אז לא נשאר את מה ליישר!
שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם. 💚




עוגת שמרים ופקאן

הכנת הבצק
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
כוס מים פושרים
200 גרם חמאה רכה
שליש כוס סוכר
2 ביצים

ללוש את כל המרכיבים יחד במיקסר במשך 10 דקות.
לרסס קערה בספרי שמן ולהעביר אליה את הבצק. לכסות ולהתפיח עד שיכפיל את נפחו.


המלית
צנצנת שוקולד למריחה - אני משתמשת בנוטלה
1/3 כוס פקאן קצוץ

לציפוי
100 גרם חמאה
5 כפות סוכר
רבע כוס חלב
כוס פקאן קצוץ
לבשל בקלחת את כל המרכיבים יחד








ההכנה
לאחר שהבצק הכפיל נפחו לחלק לשני חלקים.
לרדד כל חלק לעלה ולמרוח כמות נדיבה של שוקולד
לגלגל לרולדה ולחזור על הפעולה עם החלק השני.
לרפד תבנית בניר אפייה ולרסס מעט בספריי שמן
לחתוך כל רולדה ל 6 חלקים ולהניח בתבנית זה לצד זה
לכסות עד שהשושנים יתפחו וימלאו את כל הרווחים בתבנית

לאפות בתנור שחומם מראש בחום 170-180 מעלות עד הזהבה.
להוציא מהתנור ולשפוך בצורה אחידה את הסירופ והפקאנים על העוגה

להוריד את חום התנור  עד ל 150 מעלות להכניס את העוגה למשך 5 דקות בלבד!
להוציא ולחכות בסבלנות עד שיתקרר...












ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה