יום שישי, 24 באוגוסט 2018

חלת ריבה וקינמון











בשעות הערב כשהבריזה הסתווית כבר שולחת רמיזות קלות על אף הימים החמים שפוקדים אותנו בשלהי אוגוסט, אני מתחילה לעכל שראש השנה מתקרב.
חגי תשרי מעוררים בנו כמיהה להתחדשות כשאחד הביטויים היותר ברורים להם הוא המטבח.
ניחוח שמרים חמים של חלה שזה עתה יצאה מהתנור, עוגות מתוקות ושאר מאפים הם ההבטחה לשנה מתוקה!

השבוע לקראת יום הולדתו, ביקש בני הצעיר שאכין לו חלה מתוקה עם מלית הפתעה. בהתלבטות קצרה עם עצמי ואחרי שהבנתי את מהות הבקשה,
"הלכתי" על "הפשוט" והטעים ששבר את כל מוסכמות "עוגת יום ההולדת" שכולם אוהבים.
אפיתי חלת ריבה וקינמון והשמחה הייתה גדולה.
















 לבצק
2 כוסות קמח חלה של הטחנות הגדולות של א"י
2-3 כפות סוכר
קמצוץ מלח
30 גרם חמאה רכה
כף שמרים יבשים (15 גרם)
חצי כוס מים
ריבת תות או כל ריבה שתאהבו
לציפוי:
3-4 כפות שמן
סוכר וקינמון

ההכנה
לערבב את הקמח, השמרים הסוכר, מלח, המים והחמאה.
ללוש למשך 10 דקות במקסר.
לכסות ולהתפיח למשך 45 דקות

להוציא את האוויר מהבצק - לדפוק את הבצק על משטח
לחלק ל 16 חתיכות. לרדד בידיים כל פיסת בצק 
להכניס חצי כפית ריבה במרכז, לאסוף את הקצוות של הבצק מסביב לריבה. 
לגלגל כדי לאטום את הריבה וליצור כדור. 
ליצור כך את כל הכדורים.

לציפוי
יש לשים בקערית אחת שמן ובקערית שנייה לערבב סוכר וקינמון
לגלגל כל כדור במעט שמן, ואחר כך בסוכר וקינמון
לסדר את הכדורים בתבנית עגולה מרופדת בניר אפיה בגודל 20 ס"מ.
ולהתפיח שוב עד שהכדורים יכפילו את נפחם ולא יהיה ביניהם רווח
לאפות בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות לערך עד הזהבה
לצנן.



















לכבוד חגי תשרי, השיקה טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" בחיפה, "קמח חלה" - קמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי, המתאים במיוחד לאפיית חלות ומאפים בעלי נפח גבוה. הקמח החדש נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת המונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכים בניפוי הקמח.

קמח חלה מיוצר מתערובת של 5 סוגי חיטה מובחרים, באיכות גבוהה, והוא מועשר בגלוטן ובלתת שעורה, התורמים לקבלת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה.
























שנה מתוקה
ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה