יום שלישי, 14 באוגוסט 2018

פטוציני פסטה בירקות













המעבר למזון בריא יותר אינו כרוך תמיד באילוץ בריאותי.
יתרונו של קמח הכוסמין ידוע וגם הפסטה שמתוצרתו בעלת ערכים תזונתיים טובים יותר מה שמשווה לכל מתכון ומנה ערך בריאותי גבוה.

השבוע הכנתי פיטוצ'יני פסטה מקמח כוסמין מלא, אורגני.
הכנה קלה מהירה למנה משביעה. התוספת למנה היתה סלט ירקות קצוץ 







מרכיבים
1 חבילת פטוצ'יני מקמח כוסמין מלא, אורגני.
2 קישואים
שמן זית
מלח פלפל גרוס
עלי רוקט
עגבניות שרי


ההכנה להכין את הפטוצ'יני בהתאם להוראות היצרן על גבי האריזה (5-6 דקות במים רותחים ומעט מלח)
במחבת רחבה להקפיץ עם מעט שמן זית - טבעות משני קישואים עגבניות שרי ועלי רוקט 
לתבל במלח ופלפל שחור גרוס 
להוסיף את הפטוצ'יני המוכן להקפיץ מעט ולהגיש חם.
















חברת "תבואות" משיקה בימים אלו פסטה ייחודית, מיובאת מאיטליה: "פטוצ'יני מקמח כוסמין מלא אורגני". הפטוצ'יני (פסטה שטוחה ורחבה) מכיל אך ורק קמח כוסמין מלא ואורגני ומים. 
הכוסמין הוא זן דגן קדום שהשימוש בו היה נפוץ במזרח התיכון וברחבי אירופה מתקופת הברונזה ועד ימי הביניים. לאחר שגילו שקל יותר לגדל ולעבד חיטה, נזנח גידולו.










ריק ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה