יום רביעי, 15 באוגוסט 2018

זה סוד הניחוח באפיה ביתית











כשהגענו לשלב הקינוחים המתוקים כבר אפף את הבית ניחוח חזק של אפייה. הצעירים שאלו מתי הספקתי מגש להכניס לתנור בזמן שישבתי אתם מסביב לשולחן,
כשבין לבין קמתי להגיש ולפנות מנות)
את הסוד שלי סירבתי לגלות!

אבל לכם אספר שקצת לפני שהם הגיעו והתיישבנו לארוחה, הוצאתי את מארזי האפייה החדשים של בונז'ור. מכל חבילה לקחתי כמה אחדים, הנחתי על ניר אפיה בתוך תבנית
וחזרתי לארגן את הארוחה. 















כשהארוחה התקדמה כל שנדרשתי ממני היה להדליק את התנור כמו קוסמת (איש לא שם לב בכלל) ולחכות שהבית יתמלא ניחוחות מתוקים של שמרים ויעורר צפייה אצל כולם.











למי שטרם פגש במקררי הקפואים אספר שסדרת האפיה הביתית של בונז'ור מתרחבת ועתה לפני החגים מוצעים לנו עוד שלושה סוגים נפלאים של מאפים: 
מאפה תפוחים, מאפה בטעם נוגט ורוגלך קינמון.
20 דקות אפייה קצת אבקת סוכר מעל, ולשולחן. 











כבר מזמן אינני מכינה את בצק השמרים לבדי. גם אם הטרחה כדאית החלופה המצוינת של בונז'ור
אינה מצדיקה התעסקות ממושכת במטבח בטח שלא בקיץ חם ולח כמו שעובד עלינו כעת.

המגש החם יצא מהתנור כשעברנו לסלון.
העברתי לצלחת מאורכת והנחתי לצד גלידות, פירות טריים ופיצוחים. 
את הקפה הקר כבר הכינו הצעירים....










ריקי ברוך








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה