יום רביעי, 25 בדצמבר 2019

מרק עדשים עם קרוטונים לחמם לי את החורף






השמועות על מזג אויר חורפי היו רק סיבה נוספת כדי שאכין להיום מרק מהביל חורפי. כבר דובר רבות בשבחו של המרק מעבר למנה חמה ומשביעה ולכן בחרתי להכין  מרק העדשים ולהוסיף לו קרוטונים Homemade. השתמשתי בלחם הפשתן של מאפיית ביכורים כי אנחנו אוהבים את הלחם באופן מיוחד. 













מרק עדשים כתומות עם כורכום, כמון, שום, בצל, שמן זית וקרוטונים מלחם פשתן של "ביכורים"
מצרכים
 2 כוסות של עדשים כתומות או ירוקות  מבוררות, שטופות ומסוננות
1 בצל לבן בינוני, פרוס דק
5 שיני שום
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
2 כפות שמן זית איכותי
2 כפות שמן קנולה
7.5 כוסות מים

להגשה:  * חופן נדיב של קרוטונים מלחם פשתן של "ביכורים", מוכן עפ"י ההוראות
   * מעט שמן זית * מיץ לימון סחוט, טרי * מעט ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או בצל ירוק) 





ההכנה:
לחמם סיר וכשוהא חם, להוסיף את 2 סוגי השמן. להוסיף את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב, להנמיך ללהבה בינונית, להוסיף את השום ולהזהיבו (להימנע מהשחמתו).
להוסיף את העדשים והמים, והביא לרתיחה. לתבל ולערבב.
להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות, עד שהעדשים התרככו היטב.
להסיר מהאש. כשהמרק פושר, לטחון בעזרת מוט בלנדר.
להגשה: לחמם שוב את המרק, ולתקן תיבול. להגיש עם זילוף של שמן זית איכותי ומיץ לימון. להוסיף קרוטונים ולהגיש.



להכנת הקרוטונים

מצרכים:
8 - 10 פרוסות לחם פשתן טרי של "ביכורים", חתוכים לקוביות קטנות יחסית
3 - 5 כפות שמן זית איכותי
1/2 - 1 כפית שום גבישי
1/2 - 1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

ההכנה:
לחמם תנור ל- 120 מעלות.
לערבב את כל המצרכים בקערה. לשטח את קוביות לחם הפשתן המתובלות בשכבה אחת, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש צורך, לשטח בשתי תבניות.
לאפות כחצי שעה. מדי פעם לבדוק אם הקרוטונים עשויים מספיק. כשהם נוקשים – הם מוכנים. לשים לה
להוציא ולצנן. לשמור בכלי סגור הרמטית.














חברת "ביכורים מזון ומאפה", המתמחה בייצור לחמי בריאות, ירקות קלויים ושירותי הסעדה, מציעה לשדרג את המרק החורפי עם קרוטונים פריכים ומתובלים, העשויים מלחם פשתן טרי.
הלחם מיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה, שערכיהם כמזון על נשמרים בטכנולוגיה ייחודית. הלחם עשיר באומגה 3, בחלבון ובסיבים תזונתיים, והוא מכיל כמות נמוכה במיוחד של פחמימות (כ-1 גרם בפרוסה). הלחם אינו מכיל תוספת סוכר או ממתיקים מלאכותיים. הרכבו הייחודי הופכת אותו לבחירה מצוינת עבור ספורטאים, טבעונים וכל המעוניין בתזונה דלת פחמימות, כולל סוכרתיים. הלחם גם עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לבריאות ומקנים תחושת שובע, המסייעת בשמירה על משקל תקין.
כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית. מחיר: 26-22 ש"ח לאריזה במשקל 400 גרם.
מתכון לקרוטונים פריכים מלחם פשתן, תוספת נהדרת למרק חורפי ומנחם


























ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה