יום שלישי, 4 באוגוסט 2020

האם גם אתם ממחזרים? מהיום "אסם" מסייעת לנו להקפיד על הפרדת פסולת





בכל שנותי במערכת החינוך עסקתי בחינוך והוראה של נושאים שעניינם איכות הסביבה. מאז ומתמיד אנו ממחזרים בבית ומפרידים את הפסולת לפחים השונים תוך הקפדה על הפח המתאים. בימים אלו יוצאת חברת אסם במהלך מבורך ומוסיפה לאריזות מוצריה הפנייה למיכל המחזור.
מכירים את הפחים? הפח כחול? הכתום? הסגול? או ירוק? לכל אחד מהם יש ייעוד. אז באיזה פח לשים את הקופסה? באיזה את הניירות? באיזה את בקבוקי הפלסטיק או הזכוכית? המהלך הוא חלק משיתוף פעולה עם תאגיד המחזור תמיר, שמטרתו לעודד את הצרכנים למחזר אריזות. 



סגול עבור זכוכית




הפח הכתום לאריזות מתכת, פלסטיק וקרטוני משקה
כחול עבור נייר וקרטון דק



אסם-נסטלה מתחילה לשווק מוצרים עם סימון פחי המחזור, במטרה לעודד את הצרכנים למחזר את אריזות המוצרים. המהלך  מתבצע במסגרת שיתוף פעולה עם תאגיד המחזור תמיר ובחברה מעריכים כי עד סוף 2020 יסומנו מאות מיליוני אריזות מוצריה עם סימון פחי המחזור.

המוצרים הראשונים שיסומנו הם חטיפי במבה, ביסלי, אפרופו ודובונים. עד סוף השנה יסומנו גם אריזות מוצרים נוספים, ביניהם: פודינג, ויטמינצ'יק, אבקות מרק, שקדי מרק, קטשופ, אבקות תיבול, בונז'ור ולתנור, ג'לי, פתי בר, עוגיות פיטנס, עוגות הבית, לחמית, פריכיות.





מנתוני המשרד להגנת הסביבה עולה כי מדי שנה מיוצרים בישראל 5.3  מיליון טונות פסולת עירונית ומסחרית, שמקורן בעסקים כגון חנויות, שווקים, משרדים, מסעדות, מרכזי קניות ובתי קולנוע ובפסולת ביתית. אורח החיים המודרני מוביל ליצירת כמויות עצומות של פסולת, כך שכל אדם בישראל מייצר בממוצע כ-2 ק"ג פסולת ביום, שהם כ- 730 ק"ג בשנה. עוד עולה מנתוני המשרד להגנת הסביבה כי פלסטיק מהווה 41.1% מנפח הפסולת בישראל, נייר - 15.8% וקרטון -12.25%.





למרבית חומרי האריזה ידרשו מאות שנים בטרם יתכלו, וחלקם לא יתכלו לעולם. פסולת כזו עוברת להטמנה וכך תופסת מקום יקר ומזהמת את הקרקע, את מי התהום ואת האוויר.
על מנת למזער את הנזק הסביבתי, הוצבו בערים וביישובים פחי מחזור בצבעים שונים, באמצעותם ניתן להפריד בין סוגי האריזןת ולהעבירם למיחזור.



קרדיט תמונות -כאן



סימון פחי המחזור בהתאם לחומר האריזה יעדכן את הצרכנים מה הוא פח המחזור המתאים לאריזת המוצר: אריזות נייר יקבלו סימון של פח כחול, אריזות זכוכית יקבלו סימון של פח סגול, אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה יקבלו סימון של פח כתום.


לדברי אבי בן אסאייג, מנכ"ל קבוצת אסם-נסטלה: " עם החזרה לשיגרה  חיוני להחזיר למודעות הציבורית את חיוניות ההגנה על הסביבה ולא לתת לשיח על הנגיף לטשטש את דחיפות הנושא.  הפרדת הפסולת הביתית דורשת מאמץ קטן ותרומתה לסביבה עצומה. לכן , החלטנו להיות חלוצים בסימון האריזות.  מעבר לסימון אנו עושים מאמץ אדיר להפוך את כל האריזות שלנו לברות מיחזור. עד סוף השנה נגיע לכמעט 70% ועד 2025  ל-100%. מעבר לנושא המיחזור אסם-נסטלה הציבה לעצמה יעדים שאפתניים לשמירה על הסביבה ובכלל זה אפס הטמנת  פסולת בקרקע כבר בסוף 2020, מעבר לגז טבעי, חיסכון במים ( יעד כמותי), וצמצום הפליטות ממפעלי החברה( יעד כמותי) .


אז... אם טרם הקפדתם על הפרדת הפסולת בביתכם, אתם מוזמנים להתחיל כבר היום. שימו לב כמה פשוט למחזר, וכמה כייף לתרום לאיכות הסביבה הטבעית ולדעת שהתנהלות מתחשבת תאפשר לדורות הבאים לחיות במקום טוב יותר.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה