יום שישי, 14 באוגוסט 2020

ריבועי קראמבל דובדבנים.







השבת כשהשכמתי טרם אור ראשון ובשעמום של כל אותן שעות כשכולם עדין ישנים, החלטתי להכין משהו מתוק שלא יצריך את הפעלת המיקסר ויקדם את בני הבית בניחוחות יקיצה מעוררים גוף ונפש. 
בחרתי מתכון ישן ששמרתי שנים ונכנסתי למטבח. אחרי 35 דקות כהוצאתי את התבנית מהתנור היה הבית  עדיין דומם ואני מצאתי את עצמי מתארגנת לאימון פונקציונלי של שבת בבקר בסטודיו.










המרכיבים
לקלתית:
2 כוסות קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
כף סוכר
1 ביצה גדולה
חצי כוס שמן
3-4  כפות מים

למלית
כוס קונפיטורת דובדבנים. אפשר כל ריבה שאתם אוהבים

לקראמבל
שלושת רבעי כוס קמח, חצי כוס שקדים קצוצים, 2 כפות סוכר ורבע כוס שמן מערבבים הכל לבצק פירורים. 





  
  





  



ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים למעט המים.
מוסיפים תוך ערבוב את המים בהדרגה ובהתאם לצורך. הבצק שנוצר נוח לעבודה ואינו נדבק.

ברגע שכל המרכיבים מתלכדים לעיסה טובה משטחים את הבצק בתחתית תבנית מלבנית או מרובעת בגודל 22X30 ומכניסים לתנור שחומם מראש.

אופים למשק 12 דקות בלבד בחום 170 מעלות.
מוציאים את התבנית ומורחים את ריבת הדובדבנים-אני משתמשת בקונפיטורה
מפזרים את פירורי הקראמבל ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות.

מוציאים, מצננים וחותכים למנות מרובעות. 





















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה