יום שלישי, 2 בפברואר 2021

עוף בזעתר ושמן זית





עופות ובשרים הם כחומר ביד היוצר. ניתן להכין אותם בשילובים רבים, מגוונים ומפתיעים עד ליצירת מנעד רחב של טעמים. לקראת בואם של הצעירים אני 
נוהגת לגוון את המנות בטעמים חדשים ונעזרת לרוב בירקות, ממרחים משובחים ותבלינים.

עקרון מרכזי בהכנתם הוא שאני שומרת על טעם דומיננטי אחד כדי לא ליצור ערבוביה שתאבד את הקו המרכזי בטעמו של התבשיל. השבוע הגיע להתנסות ממרח זעתר של נפטון ואחרי שנשנשו אותו עם פיתה וחומס החלטתי לשלב אותו בתבשיל עוף ולהעניק לו גוון וטעם שלא הכרנו. 

בימים אלו משיקה חברת "נפטון" משיקה ממרח חדש: "ממרח זעתר בתוספת שמן זית". הממרח הירוק והטעים פרווה, נהדר לתיבול עוף, פסטה, תפוחי אדמה, ירקות מבושלים, כריכים ומה לא!
הממרח מצטרף לסדרת הממרחים המשובחים של החברה: הוא ללא חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל.


                                                                עוף בזעתר, פטריות, בצל, וקוביות בטטה.



 




לרגל ההשקה מציעה "נפטון" מתכונים קלים ומהירי הכנה של עוף עסיסי מתובל בממרח זעתר, וטוסט פריך עם גבינת שמנת, מוצרלה, ממרח זעתר ומנגולד
כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח ל-180 גרם
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ







עוף עסיסי מתובל בממרח זעתר

מצרכים:
8 שוקיים של עוף או 6 כרעיים (אפשר גם וגם)
1 צנצנת "ממרח זעתר בתוספת שמן זית" של נפטון
** אפשר להוסיף לתבנית העוף תפוחי אדמה שבושלו במי מלח למשך 20 דקות, ואז לחתוך אותם לרבעים או לשמיניות.

אופן ההכנה:
לעסות את העוף בממרח הזעתר, ולהשרות 4 שעות (רצוי לילה) במקרר. חצי שעה לפני הצלייה יש להוציא את העוף מהמקרר
לחמם תנור ל-200 מעלות
להניח בתבנית או שתיים את העוף – עור כלפי מעלה. לצקת מעל את הנוזלים שנותרו בקערת ההשרייה
להנמיך את חום התנור ל-190 מעלות
לצלות כחצי שעה. להפוD7 את העוף. אם חסרים נוזלים בתבנית – להוסיף 5 כפות מים מעורבבות עם 3 כפות שמן זית
להמשיך לצלות עוד 15-30 דקות, עד שהעוף משחים
** אם מוסיפים תפוחי אדמה: יש להניחם בתבנית ומעליהם להניח את העוף. את נוזלי המשרה יש לערבב מראש עם 1/2 כוס מים + 1/4 כוס שמן זית, ואז לצקת אותם מעל.



טוסט פריך עם גבינת שמנת, מוצרלה, מנגולד וממרח זעתר
מצרכים (ל-4 טוסטים):
8 פרוסות לחם קסטן לבן, או חלה
1 צנצנת "ממרח זעתר בתוספת שמן זית" של "נפטון".
















ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה