יום שלישי, 13 ביוני 2017

קציצות ירקות ובשר ברוטב עגבניות




את קציצות הבקר ניתן להכין באופנים שונים ככל שתכולת הירקות בהם גבוהה הן רכות ונימוחות יותר
בכל שבת אני מכינה קציצות ונותנת להן את טוויסט אחר מתוך ניסוי וטעיה. 

את הבשר הטרי שקניתי השבוע בקשתי עם מעט מאד שומן. לא אוהבים כאן בשר שמן ולדעתי אין צורך בו שכן הוא מכביד ומיותר וניתן להשיג את הרכות הרצויה עם תוספת טובה של ירקות. 












המרכיבים 
500 גרם בשר טחון טרי
תבלינים: מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, כפית שום כתוש. 
______
קישוא גדול מוגורר דק
גזר גדול טרי מגורר דק
בצל בינוני קצוץ דק
להניח במסננת לניקוז הנוזלים למשך שעה לפחות. לסחוט פעם אחת.
_______
ביצה
תפוח אדמה מבושל מגורר דק
נשיקה של לחם רטובה, ללא נוזלים ומפוררת.
טבעות משני גבעולי בצל ירוק טרי
לערבב את כל מרכיבי הקציצות לגלגל ולהכניס לסיר הרוטב בעודו מתבשל. 

לרוטב העגבניות:
בצל קצוץ
קוביות גזר
טבעות פלפל חריף קטן
קילו עגבניות טריות רכות קצוצות 
פרוסות דקות של 3 שיני שום טרי
תבלינים: מלח, פלפל. 
לטגן את הבצל וקוביות הגזר להוסיף בהדרגה את שאר המרכיבים ולבשל.













אני גם הוספתי לחלק מהמנה שעועית ירוקה טריה לבקשת הבת. 








ריקי ברוך




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה