יום שבת, 3 ביוני 2017

סלט עדשים בעלי אנדיב טרי ופרמזן.




אחותי הצעירה רותם ובעלה ארז הם זוג יצירתי ומארחים להפליא. כל מפגש קוליארי ולא משנה עם זו "סתם שבת", חג או יום הולדת באחר צהריים משפחתי, כל מפגש שכזה מביא איתו שמחה של טעמים חדשים.

הדימיון של שניהם משגשג. בזכותו נרקחים מגשי מנות של מעוררי תאבון, מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. הכל בשקט בצנעה עם ים של נתינה ואהבה לכולנו.

את סלט האנדיב והעדשים המיוחד הזה טעמתי לראשונה במפגש יום העצמאות שחגגנו על הדשא בביתם במושב. כל ביס במנת הבריאות הזו הוא תאווה לעין ולחך. תפתיעו את האורחים שלכם... 






המרכיבים:
2 ראשי אנדיב מופרדים לעלים
כוס עדשים שחורות מושרות ומבושלות
גבינת פרמזן או גבינה חריפה לטעמכם.


מרכיבי המלית
חופן כוסברה קצוצה
טבעות 3 גבעולי בצל ירוק 
קוביות משתי עגבניות
מעט שמן זית
חצי לימון סחוט
מלח, פלפל גרוס


ההכנה:
מבשלים את העדשים השחורות עד ריכוך מסננים ומצננים
מעבירים לקערה רחבה מוסיפים את שאר המרכיבים והתבלינים
מערבבים ומשהים מחצית השעה לספוח טעמים.

לפני ההגשה מסדרים על מגש עגול את עלי האנדיב
מעבירים כף מתוך תערובת העדשים אל עלי האנדיב
מפזרים פרמזן ומגישים מיד. 

















ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה