יום חמישי, 4 באפריל 2019

הגונדי שלי כשר לפסח










את מתכון הגונדי המצויין שאביא לכם כאן, טעמתי לראשונה אצל המחותנת שלי, החמות של בתי. משהו בטעם שלו הזכיר לי את מרק החומוס שלמדתי בבית חמותי והוא שעורר בי עניין, סקרנות וטעם של עוד. גונדי הוא מאכל פרסי מוכר והוא מוגש בכל סעודת שישי וחג בבתי העדה. יש שמדקדקים ומכינים את הגונדי מגרעיני חומוס מושרים וטחונים, ויש מי שמכינים מקמח חומוס שמקצר את זמן ההכנה ואינו פוגע בטעמה המושלם של המנה. 









גונדי

לקציצות

חצי קילו בשר חזה עוף טחון
2 כוסות קמח חומוס תבואות
3 כפות שמן זית
בצל בינוני במגרסת גסה.
פלפל שחור, מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית הל.
אם העיסה יבשה להוסיף עוד 3-4 כפות מים


למרק
נתחי עוף (כרעים או חזה שלם עם עצם)
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
טבעות קישואים רחבות 
8 כוסות מים
מלח, פלפל גרוס, כורכום



ההכנה:
בסיר רחב ועמוק מבשלים את המרק למשך 40 דקות לפחות. העוף מוסיף טעם עמוק.  
בינתיים מכינים את הקציצות - מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתבלים. 
מכסים את התערובת בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
יוצרים מהתערובת כדורים גדולים ומכניסים לסיר המרק המתבשל.  
ממשיכים לבשל את קציצות הגונדי במרק במשך -30-40 דקות על אש בינונית. מגישים לצד אורז.







לקראת חג הפסח משיקה חברת תבואות קמח חומוס מעולה והוא ששכנע אותי לנסות לראשונה את המתכון.  קמח החומוס של תבואות מיוצר מגרגרי חומוס טבעיים, עשיר בערכים תזונתיים ובהם חלבון, פחמימות מורכבות, אשלגן, ברזל, סידן ומינרלים שונים. הקמח מתאים כתחליף ביצה במתכונים שונים ומשמש גם כחומר "מדביק" בהכנת קציצות. כאשר מטגנים אותו, הוא מקבל טעם המזכיר פלאפל. קמח החומוס פופולארי במיוחד במטבח ההודי והטבעוני.
אפשר להכין מקמח החומוס מגוון מאכלים – חביתה טבעונית, קציצות, פשטידות, גונדי ועוד.
מחיר: 13.90 ש"ח (לאריזה של 500 גרם).
כשר לפסח בהשגחת הרבנות מטה יהודה.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.






















ריקי ברוך








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה