יום שישי, 19 באפריל 2019

עוגת מיץ, קמח מצה ואגוזים









את עוגת המעדן הפשוטה והנימוחה הזו למדתי להכין משכנתי התורכיה שהבטיחה להפליא ביצירה קלת הכנה טובת מראה וטעימה מבלי לשבור את הראש בחיפוש אחר מה שישלב את הדרישה לעוגת פרווה כשרה. כשהוציאה את המתכון מחוברת המתכונים שלה, פתק קטנטן שחיברה במגנט על המקרר הייתי מופתעת בפעם הראשונה. כאשר הוציאה את כוס המדידה הופתעתי בפעם השניה. את מלא גודל ההפתעה זכיתי לקבל בתוצאה.
את עוגת המיץ שהגיעה איתי לליל הסדר אצל חמותה הנהדרת של בתי, אהבו ללא גבול ובקשו מיד את המתכון.









חוזרים לכוס המדידה... אנו מורגלים לדייק בכוס מדידה סטנדרטית של 200 מ"ל, לחשב בגרמים או במיליליטרים את הכמויות, אבל כוס מדידה של ספל קפה תורכי קטן (מכירים את הספלים? ) לא פגשתי מעולם גם לא כאשר אמא למדה את רזי הבישול התורכי מאחות של אבא.





 הכוס והמתכון המקוריים






יוצאים לדרך... את כמויות המצרכים "תרגמתי" לכוס מדידה רגילה שנהוגה במטבח-כוס חד פעמית. 

מרכיבים
5ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס סוכר
שליש כוס שמן 
גרדת תפוז ומיץ מתפוז אחד (שלושת רבעי כוס מיץ  תפוז טרי) 
3/4 - עד כוס קמח מצה דק ביותר-בהמלצתה רק קמח מצה אביב
1 שקית אבקת אפיה
100 גרם אגוזי מלך גרוסים.

ההכנה:
בקערת המקסר מקציפים את הביצים ללא הפרדתן. 
מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד יצירת קצף עמיד
מנמיכים את פעילות המקסר ומוסיפים בהדרגה את השמן, גרדת התפוז, מיץ התפוז ולבסוף את קמח המצה שבתוכו אבקת האפיה. להקפיד על מהירות איטית.
בשלב אחרון מוסיפים את האגוזים ומערבבים לאט עד יצירת תערובת אחידה.
משמנים תבנית אפיה בגודל 26 או סיר פלא 
מעבירים את תערובת העוגה ואופים בחום 170 מעלות - לא גבוה יותר למשך 45 דקות לפחות. 
מוציאים. מצננים ונהנים.















































חג שמח
ריקי ברוך






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה