יום שלישי, 22 בדצמבר 2020

קמח שמרים פיצה - סוד ההצלחה לפיצה שלי

 


יש אצלנו אהבה יתרה לכל מה שקשור לפיצה. הבן שלי התאהב בה בערב איטלקי אי שם בבית הספר היסודי והתנדב בשמי להכין ארבע פיצות. ואכן הן הגיעו חמות ונחטפו לפני שכל הכיבוד שהיה על השולחנות נטעם. עם השנים הלכה האהבה לפיצה ותפחה כמו הבצק, עד שהפכה אצלו למומחיות שטיפח עם השנים. 

השבוע הגיע להתנסות קמח השמרים פיצה של סוגת ואני נכנסתי עם השקית לרכב ונסעתי לביתו של בני שנמצא מרחק דקות מכאן, במטרה להכין פיצה משובחת בטבון האישי שקיבל מאשתו ליום הולדת. 

ושלא תטעו, הבצק, הפיצה, האפיה והצילומים בוצעו וצולמו במטבחם הקטן של הצעירים כשאני נהנית מערב עם הרבה צחוק, סיפורי צעירים ופיצה אחת מושלמת. 




לאור הצלחת סדרת קמחי הקסם, "סוגת" מרחיבה את הסדרה ומשיקה קמח נוסף "קמח שמרים פיצה". 
סדרת קמחי הקסם, אשר משלבת נוסחה מיוחדת המאפשרת לקמחים לתפוח באופן מהיר ואחיד לאפייה קלה, נוחה ומהירה וללא צורך בניפוי, מציעה קמחים ייעודיים להתאמה מיטבית של סוג הקמח למאפה, לתוצאות אפייה מדויקות, טעימות ובעלות מרקם מושלם, ממש כמו של המקצוענים. הסדרה הינה פרי שיתוף פעולה של חברת סוגת עם טחנות הקמח שטיבל והשף-אופה המוביל ארז קומרובסקי, שעמלו יחד על פיתוח ההרכבים המדויקים של הקמחים.


"קמח שמרים פיצה", אשר מהווה פתרון להכנה מהירה ונוחה במיוחד של פיצה בניחוח איטלקי בקלי קלות, מכיל תערובת חדשנית לאפיית בצק פיצה, בתפיחה מהירה, ללא צורך בניפוי. לתערובת אשר כוללת קמח ושמרים, רק מוסיפים מים (אפשר גם שמן), מתפיחים ואופים. מהתערובת המתאימה גם לאפיית פוקצ'ות, ניתן להכין 6 פיצות ואף להקפיא את הבצק לשימוש במועד אחר, היא אינה מכילה מוצרים מן החי ונבדקה בקפידה על ידי השף והאופה המוביל ארז קומרובסקי. 





משתפת אתכם במתכון של השף-אופה ארז קומרובסקי להכנת פיצה פריכה וקלה להכנה:

רכיבים להכנת בצק ל-6 פיצות
1 ק"ג קמח שמרים פיצה, 
260 גרם (2 וחצי כוסות) מים בטמפרטורת החדר,
20 גרם (1 וחצי כפות) שמן זית. 

אופן הכנה: לשים את הקמח עם המים במשך חמש דקות במיקסר עם וו לישה או בקערה ידנית, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כדקה, מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים כרבע שעה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומעבירים למשטח מקומח, מכסים בניילון ומתפיחים 45-60 דקות. בשלב זה ניתן להקפיא את כדורי הבצק אותם לא נאפה. מניחים אבן אפייה או תבנית אפייה בתנור ומחממים ל-250 מעלות. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או מערוך, מוסיפים רוטב ו/או גבינה לפי טעמכם, מעבירים לאבן האפיה או לתבנית החמה, אופים עד לקבלת קצוות זהובים פריכים (7-10 דקות). 





הטאבון של יניב נכנס לפעולה. 








אריזות הקמח שוקלות 1 קילוגרם, הן בעלות כשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ וישווקו בכל רשתות השיווק, המינימרקטים והמכולות ברחבי הארץ.

















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה