יום שלישי, 27 ביולי 2021

ברווז ברוטב שזיפים לצד טורטייה עם רצועות סטייק אנטריקוט עסיסי וירקות, מתובלים ברוטב שזיפים



אני אוהבת לשלב מתכונים מלוחים עם מתיקות מדודה מה שמקפיץ את הטעמים והופך אותם לקצת יותר מעניינים והרבה יותר טעימים. השבוע קבלתי להתנסות את "רוטב השזיפים" מוצר חדש מבית "נפטון" שאתגר אותי בדיוק מהסיבה שהוא מעולה לבישול, להקפצה, כמרינדה ולהגשה כמטבל. לא ידעתי ממה מהם רצוי להתחיל... 








חברת "נפטון" (משנת 1990), מציגה "רוטב שזיפים" טעים – מעולה לבישול, להקפצה, כמרינדה ולהגשה כמטבל. הרוטב מתקתק ועם זאת פיקנטי, והוא מתאים לשדרוג כל כריך, לתיבול מוקפצים, סטייק מינוט, חזה עוף, בשר, דגים, כבד, ביצים, ירקות ועוד. נפטון מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים.
הרוטב המיוחד מכיל בין השאר שזיפים, תבלינים, ירקות מיובשים, חומץ וסוכר והוא ללא תוספת של חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט.
כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית. יש לשמור בקירור לאחר הפתיחה.
מחיר: 12.90 ש"ח (380 גרם).
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

את הברווז ברוטב שזיפים בשלתי בהתאם למרכיבי הרוטב שלפניכם:
חצי כוס רוטב שזיפים של נפטון
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן 
2שיני שום כתוש דק
מעט פלפל שחור גרוס
בשלתי הכל והוספתי חצי כוס מים ליצירת אחידות.
שפכתי מעל הברווז האפוי.


"נפטון" מציעה מתכון קל, מהיר הכנה וטעים מאוד של טורטיות עם רצועות סטייק אנטריקוט, ירקות ורוטב שזיפים, המתאימים לארוחה וגם לאירוח קיציים.

טורטייה עם רצועות סטייק אנטריקוט עסיסי וירקות, מתובלים ברוטב שזיפים של "נפטון"
(המתכון באדיבות המתכונאית אריקה לוי)







מצרכים (להכפיל כמויות לפי מספר האנשים)

4 טורטיות
2 סטייקים אנטריקוט בעובי 1 ס"מ כל אחד (כ-200 גרם מינימום כל סטייק)
פלפל שחור גרוס של "נפטון"
רוטב שזיפים של "נפטון"
מלח ים גס
שמן זית
עלי חסה, שטופים ומנוגבים
1 – 2 מלפפון ירוק, פרוסים דק
1 – 2 עגבניות, פרוסות דק
להגשה: כוסות זכוכית צרות וגבוהות





אופן ההכנה:
לשמן את הסטייקים בשמן זית מכל צד
לחמם היטב פלנצ'ה (מחבת פסים). רק כשהיא חמה – להניח עליה את הסטייק ומייד לפזר עליו מעט מלח גס פלפל שחור גרוס
הפוך לצד השני אך ורק כאשר רואים על האנטריקוט טיפות אדמדמות. לזרות גם בצד הזה מעט מלח ופלפל
לכשמופיעות טיפות גם בצד זה – הסטייק מוכן בדרגת מדיום – מדיום וול (ככל שמחכים יותר זמן ויש יותר טיפות ונוזלים, כך גם עולה מידת העשייה של הסטייק. מומלץ לא להגיע לדרגת וול דאן כי הסטייק מאבד את עסיסיותו)
להוציא את הסטייק ולהניח על משטח – רצוי מעץ (עץ שומר על החום של הסטייק הכי נכון, בלי ליבש אותו)
חובה לחכות 5 דקות לפני שמגישים את הסטייק או חותכים אותו, כי אם עושים זאת קודם, הוא מתייבש. אך ורק אחרי 5 דקות - לחתוך אותו לרצועות
בינתיים, בזמן שהסטייק נח, מחממים טורטיות במחבת (או במיקרו – כ-30 שניות)
לרפד את השליש התחתון של הטורטייה בעלי חסה, רצועות מלפפון ופרוסות עגבנייה
להוסיף מעל את רצועות האנטרקוט ולתבל ברוטב שזיפים. להדק ולגלגל, ולהניח בתוך כוס גבוהה
הערות: ** רצוי להשתמש בפלנצ'ה (מחבת פסים) - כי היא צורבת נכון את הסטייק
** יש להוציא את הבשר מהמקרר כשעתיים (!) לפני ההכנה! על הבשר להיות בטמפרטורת החדר כאשר צורבים אותו



"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים איכותיים וטעימים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.


























ריקי ברוך


2 תגובות: