יום רביעי, 14 בנובמבר 2018

"המלכודת המתוקה של הסוכר" - הספר שיחשוף בפניכם את האמת.









מתי בפעם האחרונה יצא לכם לחקור בתשומת לב את המרכיבים התזונתיים של מוצר מזון שצרכתם. 
דברי חלב, מוצרים יבשים, דגנים, מוצרי מאפה ולחמים, שימורים, סלטים מוכנים, משקאות, גבינות קשות ורכות, נקניקים, וופלים ועוגיות, חטיפי אנרגיה ודומיהם - כולם מכילים מידה כזו או אחרת של סוכר או אחד מתחליפיו.

האם שאלתם פעם את עצמכם מהן ההשלכות של צריכת הסוכר שלנו ביום יום? האם ברור לכם שילדינו הקטנים מתמכרים לו  חודשים קצרים אחרי שהגיעו לעולם והופכים להיות ילדים ומבוגרים שמתמכרים לו וזקוקים לו עוד ועוד? 



מספר חולי הסכרת הארץ נמצא בעליה מתמדת. בניגוד ל"סוכרת נעורים" כפי שאנו נוהגים לכנות את הסוכרת המולדת, הסוכרת המכונה "סוג 2" נגרמת לרוב מהשמנת יתר וצריכה מוגזמת של פחמימות ובעיקר גלוקוז. (הגלוקוז היא פחמימה המהווה חלק עקרי בהפקת האנרגיה בגופנו.  )

מהן ההשלכות של צריכת סוכר בכמויות גדולות על גופנו? "המלכודת המתוקה של הסוכר" הוא ספר חדש המאגד בתוכו מידע מרתק על סוכר, תוך התייחסות נרחבת ומפורטת ומעוררת דאגה להתפתחות תעשיות הענק של מוצרי סוכר, התבססותו של הסוכר כמוצר עיקרי בארוחות בוקר, מיצי פירות משומרים ודגני בוקר ועל הקשר שבין סוכר לסיגריות.












"מלכודת הסוכר המתוקה" חושפת את הקורא לעובדה חשובה שרבים לא יודעים עליה. הסיגריות מיוצרות מעלי טבק שמועשרים בסוכר, לאחר שהוכח כי הסוכר משפר את הנאת המעשנים. אלא ששילוב קטלני זה הוביל לעלייה דרסטית במספר המעשנים בעולם, מה שתרם לריבוי מקרי סרטן ריאות. הסיבה לכך היא העובדה שהסוכן מאזן את החמיצות הטבעית של הטבק, ממקסם את שאיפתו ומספק יותר ניקוטין לריאות.

בספר מתואר מאבקם של חוקרים שהתריעו על סכנת הסוכר במהלך ההיסטוריה, מוצגת מחלוקת בין חוקרים בעד ונגד צריכת סוכר, והוא מנסה להוכיח כי מגיפת מחלת הסוכרת בעולם המערבי היא בין השאר תוצר של תזונה עתירת סוכר.


מחבר הספר מאמין כי לאור העובדה שצריכת הסוכר רק עולה עם השנים ובעלי ההון ששולטים בענף זה מעוניינים להמשיך ולהגדיל את הכנסותיהם, לא ניתן יהיה להוכיח מחקרית את השפעתו הרעה של הסוכר על בריאותנו. על מנת להסביר את טענתו מתאר המחבר מקרה בו תעשיית הסוכר עמדה בפני איום חמור מצד יצרני תחליפי הסוכר, ובעלי ההון הצליחו להוכיח במחקרים שמימנו שהציקלמט מסרטן, ובעקבות זאת הפסיקו לייצר אותו. יתרה מכך,






תעשיית הסוכר אף הצליחה להוכיח במחקרים ומאבקים משפטיים שתחליפי סוכר מלאכותיים מסכנים את הבריאות, והטילה את האשמה להשמנת יתר ומחלות לב על צריכת שומנים וכולסטרול.

הספר מתייחס בין השאר למחקרים חדשים שמגלים כי עודף סוכר הופך בגוף לשומן המאוחסן בכבד, ושסוכר וגם אינסולין מעודדים התפתחות תאים סרטניים וגורמים למחלת הסרטן. מחקרים אחרים שמתוארים בספר מוכיחים קשר בין סוכר ואינסולין להתפתחות מחלת אלצהיימר, ולפגיעה בתפקוד תאי המוח.


תרגום: דליה טלמון/מספר עמודים: 260 / מחיר: 98 שקל
להשיג בחנויות הספרים ובאתר הוצאה- ספר לכל 


















ריקי ברוך

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה