יום רביעי, 7 בנובמבר 2018

גם לנאצ'וס המקסיקני יש יום בנלאומי: הידעתם? הטעמתם?













הם יכולים להיות חריפים, הם יכולים להיות טבעיים. הם יכולים לנוע במנעד טעמים. כתוספת לארוחה דשנה או כחטיף. כל שעלינו לעשות הוא לערום על פני הצלחת את הנאצ'וס האהוב וליהנות מכל ביס. 









השבוע לקחתי חלק בחגיגות יום הנאצ'וס הבינלאומי ונחשפתי לטעמים חדשים. במעמד החגיגי השיקה רשת ספייסז Spices את מוצר המזון החדש tamales מבית המותג המקסיקני טרס פזוס. כשחזרתי הביתה חשתי צורך לדעת עוד יותר על גודל האירוע הבינלאומי ו"יצאתי" לחפש.











הנאצ'וס הומצא בשנת 1943, בצפון מקסיקו במקום ששמו פיאדרס נגרס, במדינת קואווילה ומאחריו "מסתתר" סיפור מעניין שבחרתי לשתף גם אתכם. (מקור הסיפור).













ערב אחד הגיעו כמה נשים חיילים ששהו במוצב באזור למסעדה במלון. המסעדה כבר נסגרה והאוכל כמעט נגמר. המלצר הראשי 
ששמו היה איגנסיו "נאצ'ו" אנאיהלא ויתר והחליט לאלתר בחומרי הגלם שנותרו לרשותו: כמה טורטיות, קצת גבינה מגורדת ופלפלי חלפיניו.  נאצ'ו הגיש לסועדים חטיפים עם גבינה מומסת ופלפלים קצוצים מעל.
הנשים שאהבו את שהוגש וכששאלו את המלצר לשמה של המנה והוא ענה:  "המיוחדים של נאצ'ו".
מהר מאד הפך החטיף ללהיט בטקסס ובמדינות דרום מערב ארה"ב נוספות.
איגנסיו נאצ'ו אנאיה עבר לעבוד במסעדת El Moderno בפיאדרס נגרס, שהפכה את הנאצ'וס שלו למנה המיוחדת שלה. עד היום המסעדה שומרת אמונים לנאצ'וס שלו ומגישה אותם.
מאוחר יותר פתח איגנסיו מסעדה משלו וקרא לה: "המסעדה של נאצ'ו" (Nacho’s Restaurant), גם היא בפיאדרס נגרס שבמקסיקו. איגנסיו נאצ'ו אנאיה נפטר בשנת 1975.


המתכון המקורי של נאצ'וס הודפס בספר הבישול של סנט אן בשנת 1954. מאוחר יותר התחילו לשווק את הנאצ'וס בגירסאות חדשות, ולהגיש אותו עם רטבים שונים כמו רוטב סלסה חריף, בשר טחון או גואקמולי והוא הפך להיות חטיף מסחרי. (מקור המיידע כאן)








 





ארבע מנות נפלאות הוגשו בערב המקסקני באדיבות Trespesos מותג האוכל המקסיקני הנמכר ברשת ספייסז: 
נאצו'ס סופרים,  טאמלס בסלסה ורדה,  טאקו סטייק קצוץ ברוטב פיביל ואדובו ו צ'ורוס במטבל שוקו מקסיקני. לצד כל מנה הוגש משקה חגיגי שנרקח מול עינינו ולמעננו. 




 נאצו'ס סופרים






הקוקטיילים

נאצ'ו ליברה:
טקילה, סירופ אגבה וסירופ פסיפלורהובירה- 
קישוט אשכולית אדומה ונענע- עלינו טקילה וסירופ פסיפלורה

מרגריטה עם טוויסט:
טקילה, ליקר תפוזים, ליים, תמר הינדי  וחומץ בלסמי 6% (ליקר, טקילה וליים עלינו)

טרופיקל סאנסט:
 טקילה, מי קוקוס גויבה, מיץ אננס, סירופ פופקורן, סירופ תות 
 לקישוט- עלינו טקילה, סירופ פופקורן , סירופ תות) סוכריות לקישוט ושוקולד

מידטרניאן מוחיטו:
טקילה, תמצית שקדים, מי ורדים, ליים וסודה (עלינו נענע ולימון או ליים לקישוט)












בימים אלו מרחיבה רשת החנויות Spices (ספייסז) את היצע חומרי הגלם הנמכרים במחלקה המקסיקנית ומשיקה מוצר חדש מבית המותג Tres Pesos: טמאל'ס בסיסי.(Tamale Basica)

הטמאל'ס הוא מעין "ממולא" דרום אמריקני עשוי קמח תירס ומשמש כחטיף משביע בין הארוחות או כתוספת למנה העיקרית. במקסיקו נהוג להשתמש בקמח תירס לבן שעבר תהליך ניקסטמאל.

ישנם הרבה סוגי טמאל'ס, רובם עטופים בעלי תירס ומיעוטם בעלי בננה אך העיקרון זהה: ממלאים במבחר מליות מרוכזות טעם, מאדים לפני האכילה, פותחים ואוכלים. מקובל לגוון את הטמאל'ס בתוספות כמו שעועית שחורה, בשר, עוף, דגים או פירות ים. יש גם טמאל'ס מתוקים.
טמאלה היא מנת רחוב. ככזו, היא תהיה פשוטה, ותכלול הרבה בצק ומעט מלית. שפים ידועים ברחבי העולם מגישים טמאלה קטן כתוספת למנה עיקרית.
המחיר: 49.90 שקלים




 הטמאל'ס






הצעת הגשה 6-8 טמאלס 

50 מ"ל שמן תירס או שומן אחר לטעמכם (שומן אווז מומלץ במיוחד)
כוס וחצי קמח תירס מקסיקני לבן 
כוס מים, מלח, פלפל לבן, מעט סוכר
8-6 עלי תירס שלמים, טריים או מיובשים. את המיובשים משרים במים פושרים שעתיים לפני ההכנה
למלית: 250 גרם פריחול'ס מוכן.


הכנה: ממסים את השומן עם המים בסיר קטן. מקררים מעט. 
מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים לחצי שעה, עד שהמים ייספגו והבצק יתייצב. 
וצרים 8-6 כדורים בצורת ביצה. 
משטחים את "ביצי" הבצק בידיים או בטורטיה פרס לצורה אובלית (שייכנסו בתוך עלי התירס) ומניחים את הבצק המשוטח על עלה של תירס, לאורכו. ממלאים בכף גדושה פריחול'ס. סוגרים בקיפול ומכסים בעלה. קושרים את העלה בעזרת "חוט" מעלי התירס. 
ממלאים מים בתחתית סיר אידוי, ומניחים את הטמאל'ס על רשת האידוי. מכסים במכסה הדוק. 
לפני ההגשה מרתיחים את המים ומאדים 20-15 דקות עם מכסה. 
מכינים רוטב כרצונכם, או מגישים עם רוטב מהבשר/עוף/ דג שהוגש עם הטמאל'ס.





 טאקו סטייק קצוץ ברוטב פיביל ואדובו 

  צ'ורוס במטבל שוקו מקסיקני 












לתשומת לבכם!

יום הרווקים הסיני באתר ספייסז - 10.11.2018 – 12.11.2018 

30% הנחה על כל חומרי הגלם וכלי הבישול (למעט מוצרי חשמל) לרוכשים באתר בלבד

*המבצע בתוקף בימים 10.11.18 (מהשעה 14:00 שעון ישראל) ועד 12.11.18 (שעה 15:00 שעון ישראל)
*בכפוף לתקנון המבצע * אפשרות לשליחויות לכל הארץ בתוספת תשלום או לאיסוף מחנויות הרשת ללא עלות.








הצטרפו לדף הפיסבוק של ספייסז























ריקי ברוך











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה