יום שני, 12 בנובמבר 2018

סלט קיסר עם אגסי אנג'ו אדומים, שקדים קלויים וגבינה כחולה












לרגל תחילת עונת האגסים ולקראת יום הסוכרת הבינלאומי, שיצוין ב- 14 בנובמבר, כמה דברים שלא ידעתם על היתרונות הבריאותיים של הפרי שהתגלה במחקר כיעיל למניעת סוכרת מסוג 2 ויתר לחץ דם בשלבים המוקדמים.

אגסים מספקים מגוון רחב של חומרים מזינים הדרושים לניהול אורח חיים בריא. אגסים הם מקור מצוין של סיבים, כל אגס בינוני מספק כ- 24% של הערך היומי הנדרש של סיבים תזונתיים.
מחקרים שנעשו בתמיכת מועצת האגסים של צפון מערב ארה"ב (PBNW), מצאו כי לאלה הצורכים דרך קבע אגסים טריים, היה פרופיל תזונתי טוב יותר בהשוואה לאלה שאינם אוכלים אגסים טריים. לדוגמה, מי שאוכל דרך קבע אגסים נהנה גם מהטעם הנהדר שלהם, וגם נהנה מצריכה מוגברת של סיבים תזונתיים, ויטמין C, נחושת, מגנזיום ואשלגן.


לפרטים נוספים על ממצאי המחקרים המדעיים בנושא בריאות ואגסים הכנסו לכאן








יובל בר-נר, "איש האגסים", מציג מתכונים עם אגסים אמריקאים - מוקדש לאלה שרמת הסוכר בדמם גבוהה וגם למי ששומרים על דיאטה. 

סלט קיסר עם אגסי אנג'ו אדומים, שקדים קלויים וגבינה כחולה
מצרכים ל-3 מנות:
1 ראש חסה ערבית , מופרד לעלים, שטוף ומיובש
50 גר' שקדים פרוסים וקלויים
50 גר' גבינה כחולה (כמו רוקפור)איכותית מפוררת
שני אגסי אנג'ו פרוסים לפרוסות דקות או גפרורים

לרוטב:
3 כפות רוטב דגים תאילנדי
שן שום גדולה כתושה
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון גדול
5 כפות גדושות מיונז דל קלוריות
3 כפות שמן זית
3 כפות מים קרים
מעט מלח ופלפל לפי הצורך

אופן ההכנה:
קורעים את עלי החסה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה גדולה יחד עם האגסים.
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד קבלת רוטב אחיד. מתקנים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות עד ציפוי
מעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל גבינה מפוררת ושקדים קלויים. מגישים.











רצועות סינטה צרובה על סלט ירוק, אגסים ופרמג'אנו – "טליאטה אלה רוקולה"
מצרכים ל-2 מנות:
 400  גר' בשר סינטה, נקי משומן ופרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
150 גר' עלים ירוקים שטופים ומיובשים
40 גר'  שבבי גבינת פרמג'אנו (עם קולפן ירקות)
2 אגסי אנג'ו בשלים פרוסים דק
מיץ מחצי לימון
שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסלט- שמים בקערה את העלים והאגסים. מתבלים בלימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית ומסדרים בצורה שטוחה על שתי צלחות.
2. מחממים היטב מחבת כבדה. מתבלים את הבשר במלח ופלפל משני הצדדים.
3. יוצקים מעט שמן זית למחבת ומחכים שתעשן. מניחים את רצועות הסינטה וצורבים כ-10 שניות מכל צד. מורידים את הבשר מן המחבת היישר על סלט העלים. מפזרים מעל את שבבי הפרמג'אנו ומגישים.











ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה