יום ראשון, 12 בינואר 2020

@ שטרודל תפוחים חגיגי






השטרודל (@) או הכרוכית מהשורש כ.ר.ך הוא מאפה העשוי מבצק דמוי דפים/עלים הכרוך עם מלית. מקורו של השם שטרודל הוא במילה הגרמנית "מערבולת" או "ערמומי". בזכות הגרסה המגולגלת של המאפה הנראית כמו פנים המערבולת.

שטרודל נקשר לרוב למטבח האוסטרי, אך הוא גם מאפה מסורתי באזור שהיה בעבר שייך לאימפריה האוסטרו-הונגרית. שטרודל תפוחים נחשב למנה הלאומית של אוסטריה, והוא המאפה הרשמי של טקסס. הווינאיים הם אלה שהפכו את המנה הזו למפורסמת בשכבות הבצק העדינות והדקות שלהם ובמילוי התפוחים המתוק והטארט.
במקור נוסף נאמר כי קדם לשטרודל מאפה הבקלאווה הטורקי, שהוצג לאוסטריה בשנת 1453  ואז הניח את היסודות לשטרודל. בהדרגה נוצרו שטרודל עם מילויים שונים. המתכון השטרודל הוותיק ביותר הוא לשטרודל שמנת חלב. הוא נכתב בכתב יד בשנת 1696 ואת המקור ניתן למצוא בספריית העיר הווינאית.

משנת 1800 ואילך נוצרו סוגים רבים של שטרודל. אלה כוללים שטרודל תפוחים, שטרודל שקדים, שטרודל סולת, שטרודל אורז, שטרודל קווארק, שטרודל חלב-קרם, שטרודל ענבים, שטרודל פרג, שטרודל אגוזים, שטרודל כרוב, שטרודל בשר, שטרודל דמשון, שטרודל דובדבן, שטרודל אגס, שטרודל משמש, שטרודל חזיר, שטרודל קפה, שטרודל פרמזן, שטרודל רול, שטרודל פטריות, שטרודל עשב ושטרודל קינמון.
 






לרגל ט"ו בשבט, מגישה חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה המובילה בישראל, מתכון לשטרודל תפוחים חגיגי, עם חמוציות ואגוזים. המתכון מבצק עלים מצונן ומרודד מוכן לאפייה של "שמרית", הנשמר במקרר ומוכן לשימוש מיידי ללא צורך בהפשרה. סדרת הבצקים המצוננים של שמרית כוללת בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה המשמש כבסיס לפיצה ובצק פריך לעוגיות ומאפים מתוקים. ט"ו בשבט שמח!



  שטרודל תפוחים חגיגי 


מצרכים
1 בצק עלים מצונן "שמרית" (300 גרם) אני הכנתי גם מבצק פילו של שימרית
4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות
1 כף חמאה
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום (100 גר')

לציפוי:
1 ביצה טרופה
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כפית אבקת סוכר וקינמון





אופן ההכנה:
1. מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.
2. מניחים במחבת את החמאה, התפוחים והסוכר. מערבבים ומוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים. מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים. מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.
3. פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומניחים את המלית בנדיבות.
4. מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.
5. מושחים את הגלילה בביצה טרופה ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מזהיב.
7. מגישים עם אבקת סוכר מעל.



















ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה