יום שישי, 8 במאי 2020

פסטו עם כל דבר- לחמניות, לחם קיפוד ופיטוציני







עם השנים למדתי שמוטב לקצר תהליכים וליהנות מהאופציות הרבות שמציע לי המרכול. את הפסטו של נפטון שהגיע להתנסות הצבתי על שולחן הסלטים במנגל עצמאות והוא הפך ללהיט עם מנות הבשרים שיצאו חמות מהאש. לקראת סוף השבוע החלטתי להכין לחמניות פסטו לבראנץ השבת והגשתי עם סלטים חיים ביצים קשות, ומבחר גבינות רכות וקשות.






לחמניות פסטו
רכיבים
*חבילת בצק שמרים מוכן קפוא
*ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
*צנצנת פסטו בזיליקום קלאסי של נפטון


ההכנה

*ערב קודם מעבירים את הבצק מהמקפיא למקרר. *
מרדדים את הבצק למלבן מורחים פסטו באופן אחיד על הבצק ומגלגלים לרולדה. *חותכים לפרוסות רחבות שוות. מניחים את הצד החתוך כלפי מטה על תבנית משומנת. *חוזרים על התהליך עם המחצית השנייה של הבצק. *מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך 30 דקות. *טורפים את הביצה ומברישים מעל - אפשר לפזר שומשום או מעט פלפל שחור גרוס. *מחממים תנור ואופים 20-30 דקות עד להזהבה.









מתכונים קלים ומגוונים מושלמים לשילוב עם פסטו כמרכיב או כתוספת. לפני שאביא 2 מתכונים נוספים מגיעות לכם כמה מילים על הפסטו המצויין של נפטון. 
חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציעה ממרח "פסטו בזיליקום קלאסי" משובח להכנת מנות טעימות בניחוח איטלקי ים-תיכוני של לחם קיפוד ממכר ושל פסטה משובחת.
הממרח פרווה ומתאים גם לתיבול מנות נהדרות של דגים, עוף, בשר, כריכים, תפוחי אדמה, ניוקי, מרק ועוד.
הממרח מכיל בין השאר: בזיליקום, קשיו, שמן זית, שמן קנולה ותבלינים, ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים. 






כשרות - פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ בית יוסף. 
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם). 
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.








לחם קיפוד עם גבינה, שמן זית ופסטו


חומרים: 
1 כיכר עגולה של לחם משובח (כפרי, לבן או שאור)
ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"
1/2 כוס שמן זית איכותי
300 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה מגוררת)
חופן עגבניות שרי פרוסות דק
** אפשר להכין עם לחמניות עגולות במקום כיכר לחם

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית מתאימה בנייר אפייה. להניח מעל לנייר מלבן גדול של רדיד אלומיניום (בכמות שתספיק לעטוף את הלחם)
לחתוך את הלחם שתי וערב, כמעט עד הסוף (כס"מ לפני הסוף), כך שייווצרו "ריבועים" מוארכים בגודל של כ-2 ס"מ (דומה לחיתוך מנגו)
לערבב את השמן עם חצי מכמות הפסטו שבמיכל (אם אוהבים טעם יותר דומיננטי, להוסיף עוד מהממרח)
להניח את הכיכר החתוכה על התבנית המרופדת. לזלף את ממרח השמן והפסטו בנדיבות בין כל הרווחים של הלחם (לא להתקמצן על השמן שכן הוא הכרחי לקבלת פריכות)
ברווחים לפזר גבינה ועגבניות. לעטוף את הלחם ברדיד האלומיניום ולאפות כ-10 דקות. להוציא מהתנור, לפתוח את הרדיד לגמרי ולאפות עוד 10 דקות – עד שהלחם מזהיב ומקבל פריכות וקראנצ'יות
להגיש בצלחת מתאימה. תולשים בידיים!





פטוצ'יני עם רוטב שמנת-פסטו וגבינה


חומרים:
500 גרם פטוצ'יני
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
ממרח פסטו בזיליקום קלאסי של "נפטון"


אופן ההכנה:
מכינים את הפטוצ'יני לפי ההוראות ושומרים חם
ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמנת ומחצית ממיכל הפסטו, ומערבבים. מוסיפים גם את הגבינה, ומערבבים
שמים את הפטוצ'יני בקערת הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד
** (מי שאוהב טעם מודגש יותר של פסטו, מוזמן להוסיף עוד פסטו לרוטב)


פסטו עם דג אמנון



















ריקי ברוך


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה