יום ראשון, 11 בספטמבר 2016

שושני מסקרפונה











באירוע המשפחתי שחגגנו השבת במושב, היה שפע של אוכל טעים טעים ולא פחות שמחה גדולה על הרגע המסויים שלכבודו התכנס השבט כולו. הורי זקני השבט, אנו הילדים ובני המשפחה שלנו, הנכדים והנינים. 

מגשי מטעמים גדשו את השולחן. מגשים שהתבלין העיקרי בהם היה אהבה. 
את עוגת שושני המסקפונה שהכינה אחותי הצעירה רותם, אני מביאה ברשומה זו. 
מתכונים נוספים מתוקים ואחרים ישולבו ברשומות נפרדות. 

ועוד לא דברנו כלל על אהבה. 









המרכיבים לבצק
* הכמות שאביא כאן היא כמות כפולה המספיקה לשתי תבניות עגולות הנראות בתצלום.

1 ק"ג קמח
250 מ"ל מים
חצי כוס שמן
כף שטוחה מלח
2 כפות שטוחות שמרים
4-3 כפות סוכר
ללוש ואח"כ להתפיח

.
המילוי
חבילת גבינת מסקרפונה
250 מ"ל מנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג
סוס חלב
100 גרם אבקת סוכר.
מערבבים לאט ואח"כ מקציפים הכל ביחד.

הסירופ:
דבש מהול במים רותחים ומעט תמצית שקדים

  







ההכנה
מחלקים את הבצק לשמונה כדורים מרדדים כל כדור לעלה 
מורחים כמות נדיבה מהמילוי ומגלגלים לרולדה
חותכים ל 5 חלקים ומניחים בתבנית משומנת זה לצד זה
כך מסיימים 4 כדורים מתוך כמות הבצק לתבנית בגול 26.


אופים ב בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות. 
מוציאים ומצננים

מורחים את סירופ הדבש מה שמרכך את העוגה ומעניק לה ניחוח וטעם מושלם









מדגם נכדים ונינים...








ריקי ברוך

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה