יום שלישי, 6 בספטמבר 2016

עוגת מיץ ושוקולד ציפס







לקראת ראש השנה, כמו לכל חגי ישראל, משווקת "הטחנות הגדולות של א"י" אריזה חגיגית לקמח חיטה לבן בהיר בעיצוב רטרו ועליה איור מקסים של צנצנת דבש ועוגה וברכה לשנה טובה ומתוקה! על האריזה מופיע מתכון להכנת עוגת דבש חגיגית. 




עוד לקראת ראש השנה תשווק החברה מהדורה מוגבלת של קופסת פח מהודרת. אריזת הקמח לראש השנה נמנית עם סדרת "החגים" המיוחדת שהשיקה החברה. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award  לשנת 2015.








השבוע קבלתי את הקמח עם האריזה החגיגית להתנסות וחשבתי שמוקדם מדי להכין עוגת דבש לכן העדפתי להכין עוגת מיץ ששדרגתי עם שוקולד צ'יפס. עוגה שאני מכינה עם מיץ גזא או עם מיץ תפוזים.
ההכנה קלה ומהירה והטעם נהדר.








עוגת מיץ ושוקולד צ'יפס

מרכיבים:
4 ביצים גדולות
2 כוסות קמח + 2 כפות
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ גזר /תפוז סחוט טרי
3/4 כוס שמן
11/2 כוסות סוכר
200 גרם שוקולד צ'יפס או שברי שוקולד מכל סוג. (אני משתמשת גם במקופלת מריר)







אופן ההכנה :
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מקציפים את החלבונים יחד עם ½ כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב. שומרים בצד.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר והשמן במהירות בינונית ל-2-3 דקות.
מאיטים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין את הקמח והמיץ עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך בלילת העוגה עד לקבלת מסה אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת מחצית כמות העיסה (אני מעדיפה סיר פלא)
מפזרים שוקולד צ'יפס ומכסים במחצית העיסה שנותרה.

אופים בחום 170 מעלות כ 45-50 דקות .












ריקי ברוך
שנה טובה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה