יום שני, 5 בספטמבר 2016

בצלי שאלוט מקורמלים





"חוות תקוע" היא החברה המובילה בתחום הפטריות האקזוטיות בארץ.
לדברי מירה ויגנסברג, מנכ"ל "חוות תקוע","החווה, החוגגת השנה 30 שנה להיווסדה, מציינת גידול בצריכת הפטריות האקזוטיות לאורך השנים. הסיבה לכך היא המודעות הגדלה לצריכה של מזון טבעי וטרי, לצד גידול במודעוּת ליתרונות הבריאותיים הרבים של הפטריות. עוד ציינה ויגנסברג, כי "בחווה זיהינו את מגמת הפתיחות הקולינרית של הציבור הישראלי המבקש להתנסות בחומרי גלם חדשים, ובהתאם לכך הרחבנו את סל המוצרים גם לתחום הירקות המיוחדים". בתחום זה משווקת החווה בין היתר – שורש ג'ינג'ר טרי, אנדיב אדום ולבן, בצלצלי שאלוט ועוד.



  


לרגל חגיגות 30 שנה ל"חוות תקוע" והשנה החדשה שבפתח, משיקה החווה את מגוון המוצרים באריזות במהדורה מיוחדת, הכוללות מתכוני חג. בין המוצרים שישווקו באריזות חג: פטריות אקזוטיות מסוג שי-טאקי, שי-מג'י, שינוקי, פטריות יער ומלך היער, וירקות מיוחדים – שורש ג'ינג'ר טרי, בצלצלי שאלוט, עגבניות לחות, אנדיב לבן ואנדיב אדום.





בין אריזות החג בשווקים:




פטריות שי-טאקי – פטריות בשרניות בעלות טעם עשיר, הגדלות ביערות ומקורן באסיה. פטריות שי-טאקי הן בין פטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו ומגודלות לצורכי מאכל ורפואה. הפטרייה משתלבת נהדר במגוון רחב של מנות, כגון מוקפצים, מרקים, תבשילים, מאפים, אורז ותבשילי בשר, עוף ודגים.

פטריות שי-מג'י – לפטריות השי-מג'י רגל ארוכה וראש קטן וצרור מהן נראה כזר פרחים ומעניק למנה טעם וחן. לפטריות מרקם פריך ונעים הנשמר גם לאחר בישול ארוך. הן מפתחות טעם אגוזי בזמן הבישול ומשתלבות נפלא במוקפצים, במאפים, במרקים, בריזוטו, במאכלי דגים ועוד.

פטריית מלך היער – בעלת מראה אלגנטי ושונה מפטריות אחרות בהיותה בעלת כיפה קטנה ושזופה ורגל עבה ובשרנית שכמעט כולה אכילה. פטריות מלך היער סופגות נוזלים ועל כן הן מתאימות במיוחד למנות כמו מרקים ורטבים וכן לצלייה על הגריל לאחר השרייה במרינדה.

פטריות יער – בעלות מרקם בשרני וניחוח עדין של יער. טעמן העדין מאפשר את שילובן בכל מנת פטריות אהובה כגון פשטידות, מרקים, מוקפצים ועוד.


פטריות שינוקי זן דומה לפטריות השי-מג'י הלבנות, אך להן רגל ארוכה השומרת על מרקם פריך גם לאחר בישול ארוך. צורתן של הפטריות ייחודית ומהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה. פטריות השינוקי משתלבות נהדר במנות בשר, דגים, פסטה, עוף, מבושלות או מוקפצות. מומלצות במיוחד בתיבול של שמן זית, שום, בצלי שאלוט ועשבי תיבול טריים.

שורש ג'ינג'ר – תבלין עתיק יומין הידוע בסגולותיו הבריאותיות. בעל טעם ייחודי חריף ומרענן. הג'ינג'ר משתלב נהדר במנות אסיאתיות ותבשילי דגים, עוף ובשר, משקאות חמים וקרים ועוד.

בצלצלי שאלוט - בצלצלים קטנים, עדינים וארומטיים, המככבים במיוחד במטבח הצרפתי. לשאלוט טעם בצלי מעודן והם משתלבים נפלא בתבשילים, כריכים, סלטים ועוד.
מחבילת ההתנסות שקבלתי הכנתי שאלוט מקורמלים לסעודת הצהריים ולא נשאר ביס.(מתכון להלן)

עגבניות לחות – עגבניות מיובשות בשמש, בעלות טעם עשיר. מתאימות לשילוב במגוון מנות, סלטים, כריכים, כתוספת על פיצה, ברוטב לפסטה ועוד.

אנדיב לבן ואדום - בעל מרקם פריך ומאופיין במרירות מעודנת. משתלב נפלא בסלטים עם גבינות, אגוזים ופירות מתוקים. אפשר להגישו גם אפוי או צלוי כתוספת למנות, או כמנת פתיחה.

המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון.
מחירים: 10 -15 ₪ (לאריזות במגוון משקלים).
להשיג ברשתות השיווק.











המרכיבים

120 גרם חמאה
1 קילו בצלי שאלוט טרי, קלופים ושלמים
סוכר2כפות
2 כפות חומץ בן יין אדום טוב
מלח, פלפל שחור גרוס
2חופן  פטרוזיליה טרייה קצוצה


ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת
מוסיפים את בצלי השאלוט ואת הסוכר ומערבבים.
מבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות מקפיצים מידי פעם עד השחמה
מוסיפים את החומץ, מלח, ופלפל ומערבבים היטב.

מעבירים לכלי חסין אש ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות לעוד 20-30 דקות עד שהבצלים יתרככו.
מוציאים מהתנור מפזרים פטרוזיליה ומגישים חם.

תוספת נהדרת לערב ראש השנה  ואגב, עם אורז לבן וסלט ירקות השילוב מנצח.







ריקי ברוך.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה