יום רביעי, 17 במאי 2017

עוגת גבינה שוקולדית מתכון חדש



השבוע חגגנו לאבא יומולדת 89 . את הבראנץ השבטי שארגנו במועדון המשפחתי במושב בססנו על ארוחה חלבית עם תפריט עמוס סלטים, פשטידות, גבינות, ירקות, פירות, מטבלים וכמובן מבחר קינוחים מחומרי גלם טובים.








מבין הקינוחים בחרתי להכין עוגת גבינה קרה. העדפתי להכין אותה שוברת שגרה בטעם שוקולדי ולהתנסות במוצרי תנובה החדשים שהושקו זה מכבר לרגל חג השבועות. 





את העוגה השוקולדית ניתן להכין מבעוד מועד ולהקפיא. היא קלה ומהירת הכנה. 
חומרי הגלם האייכותים הבטיחו לי מאה אחוזים של הצלחה. 







המרכיבים:
300 גרם פתיבר 
100 גרם חמאה רכה תנובה

לעוגה
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה בטעם שוקולד "השף הלבן" - מוצר חדש
כוס סוכר
גביע-850 גרם של בלילה להכנת גבינה "השף הלבן" - מוצר חדש!

שקית - 14 גרם ג'לטין
3/4 כוס מים רותחים להמסת הג'לטין 


לקישוט
מטבעות שוקולד מריר ושוקולד חלב

* תבנית פיירקס מלבנית בנפח 26



 





ההכנה
במעבר מזון טוחנים את הפתיבר והחמאה ומעבירים לתבנית הפיירקס
מהדקים היטב.
בקערת המקסר שמים שני מיכלי שמנת מתוקה קקאו. מקציפים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר
ממיסים תוך ערבוב את הג'לטין במים הרותחים. יש לשים לב שכל הכמות נמסה. 
מוסיפים את תמיסת הזלטין לקערת המקסר עם הקצפות וממשיכים לערבל
מכניסים את כל גביע הגבינה תוך עירבול איטי עד קבלת עיסה אחידה

מקשטים את דפנות התבנית סביב במטבעות שוקולד חלב ומריר
יוצקים את כל הבלילה לתבנית 
מגררים שוקולד מריר 
מכסים בניילון נצמד ומצננים לילה שלם. (העוגה ניתנת להקפאה) 
















ריקי ברוך










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה