יום שישי, 5 במאי 2017

גלידת אוכמניות


השבוע החלטתי שהגיע הזמן שאתנסה בהכנת גלידה ביתית. כבר שמעתי שבחים על טעמי גלידה ביתית שהכינה אחותי, והגעתן של מליות פוליבה - אוכמניות, דובדבנים וריבת חלב להתנסות רק האיצו בי את הרצון לנסות לשלבן בגלידה ולהספיק לצנן כך שניתן יהיה להינות מהן כבר במהלך השבת. 








את גלידת הבית שלי בחרתי להכין עם מלית האוכמניות של פוליבה, אך ניתן להכין אותה בדיוק באותה המידה והמתכון במלית דובדבנים. הצבע המתקבל עז והטעם מושלם. 






המרכיבים

2 מיכלי שמנת מתוקה 32% - חצי ליטר
5 כפות מלית אוכמניות פוליבה (או מלית דובדבנים או ריבת חלב)
פחית קטנה של חלב מרוכז
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים 


 



ההכנה:
להקציף את השמנת המתוקה עד שתהפוך לקצפת יציבה
בתנועות קיפול עדינות לערבב פחית קטנה של חלב מרוכז
להוסיף את מלית האוכמניות במהירות נמוכה 
ולקראת הסוף גם את הארוזים
להעביר לתבנית פיירקס עמוקה
לעטוף בנילון ניצמד ולהכניס למקפיא למשך לילה לפחות







לקראת החג מציעה פוליבה שלש מליות המתאימות לאפיה. מלית דובדבנים, מלית אוכמניות ומלית ריבת חלב. שלושה הטעמים אהובים עלי במיוחד. הראשון מבין כולם הוא מלית ריבת החלב ואני העדפתי להשאיר אותה לעצמי ולהינות ממני עם כפית...
למי שטרם פגש, פוליבה היא החברה הגדולה והותיקה בישראל לייצור ושיווק חומרי גלם למזון ואפיה. בימים אלו השיקה החברה חנות קונספט בראשון לציון תחת השם פוליבה והיא מייצרת מגוון מוצרים לשוק הפרטי..  זה הזמן שגם אנחנו נהנה.




ריקי ברוך





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה