יום שני, 8 במאי 2017

עוגת זברה קרה



השבוע כשחבילות הפתיבר של אסם הגיעו לקראת חג השבועות שמעתי את הבת שלי לוחשת לי בקול רם שזה בדיוק הזמן לחגוג על עוגת הזברה שלא הכנתי כבר מזמן.
האמת היא ששלוב של פתיבר עם גבינה קרה הוא השילוב הכי אהוב אצלנו בבית.  תוסיפו לזה את הקינוח מושלם של הכנת קסטה תוצרת בית - שני בסקוויט פתיבר שכל שצריך לעשות הוא לערום ביניהם כמות נכבדה של גלידה מעולה, לעטוף בניילון נצמד להכניס לפריזר לשעה ולהינות. 





ואם תשאלו את בעלי אז הפתיבר המושלם הוא הפתיבר שהוא רגיל לטבול בקפה או בתה.

קבלו את עוגת הזברה שנכנסה לפריזר ומשום מה חמקה החוצה על ידי מי מילדי עוד לפני שהיתה קפואה לחלוטין....




עוגת זברה קרה


המרכיבים
500 מ"ל שמנת מתוקה 
1/2 כוס חלב 
חבילה אינסטנט פודינג וניל
גביע גבינה לבנה 3% -5%
חבילת פתיבר אסם שוקולד מריר, קרמל או קלאסי
כוס חלב להרטבת הפתיבר
לקישוט שוקולד מריר מגורר במגרדת גסה






  



 






ההכנה
מקציפים במהירות גבוהה את השמנת המתוקה, החלב, אינסטנט פודינג והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית יציבה.
מוסיפים גביע גבינה לבנה וממשיכים להקציף עד שתיווצר עיסה אחידה
מרפדים תבנית מאורכת בניילון נצמד ומעבירים כמעט את כל העיסה לתוכה ( משאירים מעט לקישוט מעל.
טובלים כל ביסקוויט בחלב ומכניסים אותו לאורך לתוך התבנית יוצרים 4 שורות צפופות
מורחים את הקרם שנשאר מעל עד שיכסה את הביסקוויטים
עוטפים בניילון נצמד ומקפאים למשך לילה


 


לפני ההגשה הופכים את העוגה הקפואה על מגש מלבני מסירים את הניילון הנצמד
 מגרדים שוקולד מריר מעל ופורסים.




חג שמח
ריקי ברוך







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה